Το ημερολόγιο της Χ.

"Ο προορισμός σου είναι εκεί που η καρδιά σου είναι ευτυχισμένη."

Το ημερολόγιο της Χ.

Προετοιμασία Τμήμα 1, για Τρίτη 9 Ιουνίου – 06.06.2020

Χαιρετώ τα Εκτάκια του Τμήματος 1… 🙂

Την επόμενη εβδομάδα έρχεστε μόνο Τρίτη και Πέμπτη. Το πρόγραμμα της Τρίτης 9/6 είναι: Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, ΤΠΕ και θα σχολάσετε στις 12:25. Λόγω σημαντικότατων απουσιών στο χθεσινό μάθημα, έχουμε και λέμε:

Στη Γλώσσα: ΞΑΝΑ Ανάγνωση σελ. 89-90 («Πρέπει να φανώ γενναίος»), τις ερωτήσεις 1,2 σελ. 91 (απαντημένες στο τετράδιο) και διάβασμα για ορθογραφία τη δεύτερη παράγραφο, στο κείμενο της σελ. 80 (Το Σωματείο…κοινού). Επίσης, ΜΟΝΟ όσοι λείπατε χθες, θέλω να κάνετε την άσκηση 2, στη σελίδα 18 του τετραδίου εργασιών. Δε χρειάζεται να κολλήσετε φωτογραφία, θέλω μόνο να συμπληρώσετε τις πληροφορίες.

Στα Μαθηματικά: ΟΣΟΙ λείπατε να έχετε απλά διαβάσει το Κεφάλαιο 34 (σελ. 83-84) και να έχετε λύσει τις ασκήσεις στο τετράδιο εργασιών (σελ. 37) και στο φυλλάδιο 34.

Στη Φυσική:  Να διαβάσετε τις σελίδες 90-91, στο πράσινο βιβλίο («Μικρή και Μεγάλη κυκλοφορία της καρδιάς») και να συμπληρώσετε τις ασκήσεις του πορτοκαλί βιβλίου, στη σελ. 116 (να βάλετε στο σχήμα τα μέρη της καρδιάς), στη σελ. 117 (τις ασκ. 1, 2) και στη σελ. 119 (να γράψετε ποιες ενέργειες συμβάλλουν θετικά και ποιες αρνητικά, στη λειτουργία της καρδιάς).

Καλό διάβασμα και καλό τριήμερο!

Τα λέμε την Τρίτη!

Προετοιμασία Τμήμα 2, για Τετάρτη 10 Ιουνίου – 05.06.2020

Εκτάκια του τμήματος 2, καλημέρα!

Μιας και τη Δευτέρα είμαστε κλειστά, λόγω Αγίου Πνεύματος, θα τα ξαναπούμε την Τετάρτη 10/6 με το πρόγραμμά σας να είναι το εξής: Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Γαλλικά και Αγγλικά. Μιας και είναι αρκετές μέρες χωρίς σχολείο, θα σας βάλω λίγη δουλίτσα παραπάνω. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Στη Γλώσσα: Ανάγνωση, σελ. 93 του βιβλίου («Μια οικογένεια ανάμεσα στις άλλες»), τις Ασκήσεις 3, 4 στη σελίδα 92 του βιβλίου και το φυλλάδιο με την Παρατακτική και Υποτακτική σύνδεση. Επίσης, θέλω να κάνετε τις ασκήσεις του τετραδίου εργασιών: την 3 (σελ. 19), τις 9 και 10 (σελ. 25) και την 11 (σελ. 26).

Στα Μαθηματικά: Στο γ’ τεύχος του τετραδίου εργασιών, θα λύσετε ΜΟΝΟ με πίνακα Ποσά-Τιμές, ΟΛΑ τα προβλήματα των κεφαλαίων 37, 38, 39 (σελ. 7-12). Για να κερδίσουμε χρόνο στο σχολείο, την Τρίτη 9/6 στις 16:00, θα σας ανεβάσω τα αποτελέσματα (μόνο τις λύσεις) που πρέπει να έχετε βρει σε κάθε ένα από τα προβλήματα. Όπου έχετε απορίες, θα τις λύσουμε μαζί στο μάθημα.

Στη Φυσική: Μιας και ολοκληρώσαμε την ενότητα για την καρδιά, από την Κυριακή 7/6 θα τρέχει στο e-class, Άσκηση με τίτλο «Κυκλοφορικό Σύστημα». Καλό είναι να την ολοκληρώσετε μέχρι την Τετάρτη, γιατί θα προχωρήσουμε στο «Φως». Μάλιστα, θέλω να έχετε δει το παρακάτω βίντεο:

(Όσοι θέλουν και το επιθυμούν, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο κεφάλαιο 2 της Ιστορίας, που κάναμε σήμερα «Γεώργιος Α’ – Τρικούπης» ή να ξαναδούν για τη Γεωγραφία, τις χώρες της Ευρώπης και τις πρωτεύουσες. Αυτά θα μας απασχολήσουν την άλλη Παρασκευή 12/6, όμως το λέω σε περίπτωση που θέλετε να προετοιμαστείτε!)

Μη σας φαίνονται πολλά…οι μέρες που θα κάνω μέχρι να σας ξαναδώ είναι πολλές!
Να διαβάσετε και κυρίως να έχετε ένα όμορφο πενθήμερο! 🙂

Προετοιμασία Τμήμα 1, για Παρασκευή 5 Ιουνίου – 04.06.2020

Καλημέρα, όλη μέρα…Τμήμα 1 🙂

Έχουμε και λέμε…

Αύριο Παρασκευή 5/6 έχετε: Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Αγγλικά και Μουσική.

Στη Γλώσσα: Ανάγνωση σελ. 89-90 («Πρέπει να φανώ γενναίος»), τις ερωτήσεις 1,2 σελ. 91 (απαντημένες στο τετράδιο) και διάβασμα για ορθογραφία τη δεύτερη παράγραφο, στο κείμενο της σελ. 80 (Το Σωματείο…κοινού).

Στα Μαθηματικά: Καλό διάβασμα τη θεωρία στη σελίδα 84, του κεφ. 34, στο βιβλίο. Να λύσετε όλες τις Ασκήσεις (1, 2, 3) και τα Προβλήματα (1, 2), της σελίδας 37, στο τετράδιο εργασιών, καθώς και το φυλλάδιο που σας έδωσα για το κεφ. 34.

Στην Ιστορία: Ανάγνωση το κεφ. 14, σελ. 126-127 («Ο Φιλελληνισμός»).

*Όσοι έχετε επαναληπτικά φυλλάδια Γλώσσας και Μαθηματικών θα εξασκηθείτε μόνοι και θα πάρετε τις λύσεις την επόμενη Πέμπτη, για αυτοδιόρθωση.

Καλό διάβασμα 🙂

Προετοιμασία Τμήμα 2, για Πέμπτη 4 Ιουνίου – 03.06.2020

Τμήμα 2 καλημέρα! Εξαιρετική η πρώτη μας μέρα. Μακάρι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Σας υπενθυμίζω τα εξής:

Αύριο Πέμπτη 4/6 έχετε: Μαθηματικά, Ιστορία, Γεωγραφία και Αγγλικά.
Σχολάμε 12:25.

Στα Μαθηματικά: Να λύσετε τα φυλλάδια 29, 30, χρησιμοποιώντας Πίνακα Ποσά – Τιμών. Να διαβάσετε και τη θεωρία που έχουν.

Στην Ιστορία: Έχετε το Κεφάλαιο 1, της Ενότητας Δ («Η βασιλεία του Όθωνα – ο Ιωάννης Κωλέττης»). Δείτε το παρακάτω βίντεο και διαβάσετε τις ερωτήσεις:

1) Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια ποιον επέλεξαν οι Μεγάλες Δυνάμεις να κυβερνήσει την Ελλάδα;
2) Τι ήταν η Αντιβασιλεία;
3) Γιατί η Εκκλησία της Ελλάδας αποσπάστηκε από το Πατριαρχείο;
4) Πώς ήταν οι σχέσεις του ελληνικού κράτους με την Υψηλή Πύλη;
5) Γιατί ο λαός ήταν δυσαρεστημένος με τον Όθωνα και τους αντιβασιλείς;
6) Πού οδήγησε η λαϊκή δυσαρέσκεια για τη βασιλεία του Όθωνα;
7) Ποιοι ήταν πρωταγωνιστές του κινήματος αυτού και πότε έγινε;
8) Πότε έφυγε ο Όθωνας από την Ελλάδα και γιατί;
9) Τι ήταν η «Μεγάλη Ιδέα»; Ποιος ήταν ο εμπνευστής και θερμός υποστηρικτής της;

Στη Γεωγραφία: Έχουμε στο κεφ. 29, τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης (από το Λ και μετά) και τις πρωτεύουσές τους και τη διαίρεση της Ευρώπης σε περιοχές.

 

Καλό διάβασμα και τα λέμε αύριο 🙂

υ.γ.: περιμένω σχόλια στην «κουβεντούλα».

Προετοιμασία Τμήμα 1, για Τετάρτη 3 Ιουνίου – 02.06.2020

Τμήμα 1, καλημέρα! Να ξέρετε πως χάρηκα πολύ που σας είδα χθες και περιμένω πώς και πώς τις υπόλοιπες ναυμαχίες μας!!!

Σας υπενθυμίζω τα εξής:

Αύριο Τετάρτη 3/6 έχετε: Γλώσσα, Μαθηματικά και Γεωγραφία.

Στη Γλώσσα: να κάνετε τις ασκ. 8 (σελ. 14) και ασκ. 10 (σελ. 16) στο εργασιών. Ανάγνωση το κείμενο «Ώρες με τη μητέρα μου», στη σελ. 84 του βιβλίου  και να λύσετε το επαναληπτικό φυλλάδιο που σας έδωσα. Την άσκηση 1, θα την πούμε προφορικά.

Στα Μαθηματικά: Διάβασμα τις σελίδες 80, 82 στο βιβλίο και να κάνετε την ασκ. 1 (σελ. 35) στο εργασιών. Επίσης, να λύσετε το επαναληπτικό φυλλάδιο που σας έδωσα.

Στη Γεωγραφία: Θέλω να δείτε το παρακάτω βίντεο.

Τα λέμε αύριο 🙂

ΣΤ’ Τάξη | Γεωγραφία – Γεωγραφικές συντεταγμένες