… κι αν ο Αη – Βασίλης δεν μπορέσει να έρθει έγκαιρα!!!

Πριν μερικά χρόνια αναθεώρησα τον τρόπο παρουσίασης του Αη-Βασίλη στους μαθητές μου!!

Γιατί ξέρετε είναι και οι οικογένειες που μεγαλώνουν με διαφορετική προσέγγιση τα παιδιά τους και απαντούν ευθέως στο ερώτημα: “Υπάρχει Αη- Βασίλης;” Να σας πω την αλήθεια, κι εγώ το ίδιο έκανα από το νηπιαγωγείο και μετά. Επίσης υπάρχουν και εκείνοι οι μαθητές που έχουν μεγαλύτερα αδέρφια που “ξέρουν” κι έρχονται σε μένα να μάθουν “την αλήθεια”.

Γι αυτό λοιπόν αποφάσισα να λέω την “αλήθεια” … με έναν πιο διπλωματικό τρόπο θα έλεγα! Είναι πολύ όμορφο να βρίσκω το δωράκι μου κάτω από το δέντρο την πρωτοχρονιά, επίσης μου αρέσει πολύ να αγοράζω δώρα για τους αγαπημένους μου κι επιπλέον υπάρχουν τόσο όμορφες ιστορίες γύρω από το έθιμο αυτό που με ταξιδεύουν σε φανταστικές διαδρομές! Επομένως ότι μου αρέσει πολύ … με τη βοήθεια της φαντασίας κι όχι μόνο … συμβαίνει!!

Τι γίνεται όμως φέτος? Πώς θα αγοραστούν τα δώρα? Και πώς θα φτάσουν κάτω από το δέντρο των παιδιών εγκαίρως; τα ταχυδρομεία έχουν απίστευτη δουλειά! Και κάποιες οικογένειες μετρούν τις οικονομίες τους … και δεν φτάνουν …  Και τι να πεις τα παιδιά; Αυτά τα ξέρουν ΟΛΑ – λέει το τραγούδι!

Μπορεί όλα να μην τα ξέρουν όμως μπορούμε να αφήσουμε μια ιδέα … μια αφορμή κι η κάθε οικογένεια να το διαχειριστεί ανάλογα με τις ανάγκες της … Εξ αποστάσεως μάθημα λοιπόν … με τίτλο “κι αν ο Αη-Βασίλης δεν προλάβει…”

Τα παιδιά γράψαν το γράμμα στο Αη – Βασίλη με την βοήθεια των γονιών τους στο απ’ ευθείας μάθημα και στολίσαμε όλοι μαζί το χαρτί με μοτίβα εμπνευσμένα από το γκι: φύλλο πράσινο – βούλα κόκκινη – φύλλο πράσινο – βούλα κόκκινη …

Γράφω το γράμμα και στολίζω με μοτίβο

Μια μικρή υπενθύμιση γιατί το έχω στείλει ήδη!!

Κρεμάσαμε το γράμμα στο δέντρο και βγάλαμε φωτογραφία την οποία ανεβάσαμε στην e-me, στην κυψέλη μας δηλαδή.

Στη συνέχεια τα παιδιά θα λάβουν μια φωτογραφία με τον Αη-Βασίλη να παίρνει το γράμμα  τους από το δέντρο τους. (Ιδέα από την εξαιρετική συνάδελφο Καλλιόπη Παπουτσάκη, ευχαριστώ πολύ!!). Έτσι λοιπόν αν το δώρο αργήσει να φτάσει δεν θα ανησυχήσουμε!!!

Εξάλλου μπορεί να είναι κι αυτή η χρονιά του Μπλε Αϊ-Βασίλη!!!

Έχουμε διαβάσει ήδη το παραμύθι:

 

Συζητάμε και ξαναθυμόμαστε την ιστορία βάζοντας τις εικόνες στη σειρά

Τέλος κάνουμε το ίδιο στον υπολογιστή πατώντας πάνω στην παρακάτω εικόνα.

Καλού κακού την Τρίτη θα φτιάξουμε και μπισκοτάκια!! Που ξέρετε μπορεί να βρει κάποια άλλη λύση για να ολοκληρώσει την αποστολή του και φέτος!! Εμείς πάντως θα είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχτούμε!!!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις από παλιότερες σχολικές χρονιές:

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *