L’escargot de la révision

Un dé, des pions, des questions (cartes) et … c’est parti!

Le jeu de l'escargotLes règles du jeu de l’escargot

Το παιχνίδι του σαλίγκαρου (κανόνες)

CartesΤο παιχνίδι σχεδίασαν μαθητές της ΣΤ΄τάξης του Δ.Σ. Πλατέος, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε πρόγραμμα ERASMUS+.

Αλήθεια, ποιος είναι ο παιδαγωγικός ρόλος ενός τέτοιου επιτραπέζιου παιχνιδιού;

  • Το επιτραπέζιο παιχνίδι δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Μας επιτρέπει να προσεγγίσουμε τους γνωστικούς-επικοινωνιακούς στόχους δίχως πίεση, ούτε άγχος.
  • Συμβάλλει στην εμπέδωση των δεξιοτήτων του μαθητή. Στόχος του παιχνιδιού είναι να βρει ο μαθητής την ευχαρίστηση να μαθαίνει παίζοντας.
  • Ο μαθητής οργανώνει και επεξεργάζεται στρατηγικές επιστρατεύοντας τη γνώση, την εμπειρία, τη λογική, τη μνήμη, το συναίσθημα.
  • Το επιτραπέζιο παιχνίδι επιτρέπει την προσαρμογή στις ανάγκες και στο ρυθμό τού μαθητή: προσφέρει στιγμές «παύσης», χαλάρωσης, παρατήρησης και επιστροφής στη δράση.
  • Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βγάζει τον μαθητή από την αυστηρά «σχολική πραγματικότητα» κι αποτελεί ένα μέσο για την ενεργό συμμετοχή των αδύνατων μαθητών, αλλά και αυτών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.
  • Τέλος, το επιτραπέζιο παιχνίδι καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα και συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση του παιδιού.

Vive les jeux de société!

Κατηγορίες: Arthur et Lilou 1 et 2, Loisirs (Ελεύθερος χρόνος), Travaux des élèves (Εργασίες μαθητών). Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *