Πάνος Βασιλόπουλος

η περιοχή μου στο Blogs.sch.gr κύρια για σχολική χρήση

  • ημερολόγιο γραπτών

    Απρίλιος 2013
    Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930  
  • Σελίδες

  • wordpress visitor
  • RSS γράφω κι αλλού

    • «Όλοι Ναζί τον φάγατε»
      Κατσάκος Πέτρος-Αυγή | Πέρυσι το καλοκαίρι είδες το διαφημιστικό τρέιλερ και γελούσες στο καφενείο. «Και λίγες έφαγε η παλιοκουμμούνα» έλεγες στον κολλητό σου κι αυτός σου απαντούσε «να αγιάσει το χέρι του Ηλία». Τον επιβράβευσες τον Ηλία με την ψήφο σου και τον έστειλες στο «μπουρδέλο» να τους πλακώσει όλους στο ξύλο. Μαζί έστειλες στη […]
  • RSS η ταινιοθήκη μου

    • The Warden- Ο (αρχι) Φύλακας
       Με σκηνικό μια φυλακή στο Ιραν το 1960 ένα ψυχολογικό δράμα ή και θρίλερ που περιγράφει τη πάλη ανάμεσα στο θάνατο και την επιβίωση, ή καλύτερα στο καθήκον και την ανθρωπιά.Επιπλέον το να θεωρεί κάποιος το Ιράν χώρα του κακού για τη Δύση η ταινία προσφέρεται τουλάχιστον για προβληματισμό...Iran 2019https://www.imdb.com/title/tt8522820/?ref_=ttmi_tt
  • RSS καλαμπούρια

Πριν το ψηφίσετε πάρτε άλλη μια ιδέα, επειδή 5 ίσον 7!

Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στις 27 Απριλίου 2013


Αγαπημένοι μου βουλευτές, ιδιαίτερα αυτοί που έχετε σηκώσει ήδη το χέρι, για να είστε έτοιμοι το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων.

Κοιτάζοντας τη λίστα των καθηγητών στο σχολείο, είδα ότι είμαστε πέντε 16ρηδες (σε ώρες διδασκαλίας) καθηγητές ήδη και τον Σεπτέμβρη θα είμαστε επτά. Αυτό σημαίνει ότι με το (κακό) σενάριο του πολυσχιζονομοσχεδίου, εκεί που έχουμε σήμερα να κάνουμε 5Χ16=80 ώρες και 2Χ18=36 ώρες, σύνολο 116 , θα έχουμε να κάνουμε 7Χ20=140 ώρες. Δηλαδή ο ένας και βάλε περισσεύει και ή ελπίζουμε ότι θα πάρει σύνταξη, ή τον σκοτώνουμε να μη χάσουμε τη δική μας θέση (δες το Τσεκούρι, Κώστας Γαβράς για την αρχική ιδέα).

Όμως αν σκεφτείτε ότι πληρωνόμαστε με 2000 μικτά (λέω ΜΙΚΤΑ έ;! Με 30 χρόνια υπηρεσία!) έκαστος και στοιχίζουμε 7Χ2000=14000 το μήνα , υπάρχει και εναλλακτική λύση. Μας βάζετε σε διαθεσιμότητα  με τα μισά περίπου 1000Χ7=7000 και προσλαμβάνεται 7 καινούργιους στη θέση μας. Αν αυτοί έχουν εισαγωγικό μισθό τα 6 κατοστάρικα τότε αφ’ ενός γλυτώνετε 400Χ7=2800 αφ’ ετέρου θα έχετε και 7Χ23=161 ώρες διαθέσιμες. Επειδή δε είμαι φανατικός σας για τη προσαρμογή στο μνημόνιο, αρκούν να προσλάβετε 5 μόνο στη θέση των διαθεσίμων ώστε 5Χ23=115 ώρες όσες χρειαζόμαστε (άσε τις αναλογίες 1:1για κανά ρουσφέτι έξτρα) και 5Χ600=3000 μηνιαία, τι τους θες τους 7 γέρους που τους τρέχουνε τα σάλια και είναι και αντιοικονομικοί;;;;

Μετά για το χιλιάρικο (πολύ είναι )της διαθεσιμότητας, το κόβετε με άλλο νόμο ή το κάνετε 3 και εξήντα, για να υπάρχει η γενναιοδωρία του καλού φιλοδωρήματος. Ο λαός θεωρεί καταλληλότερο τον Πρωθυπουργό μας , οπότε εφαρμόζετε τα πάντα όποτε και όπως εσείς θέλετε.

ΥΓ.1:(Το κείμενο το έδειξα στο συνάδελφο Νίκο, ο οποίος και περισσεύει και είναι και φανατικότερος υποστηρικτής του μνημονίου από μένα. Ψάχνει να βρει μια επαναληπτική καραμπίνα , οι υπόλοιποι 6 κρυβόμαστε στα βουνά εδώ τριγύρω)

ΥΓ.2:(Άκουσα κάτι για +2 ώρες και όλοι ανακουφίστηκαν. Αυτά τα κάνει ο Χότζας και όχι οι συνεπείς μνημονικοί κύκλοι. Κρατάτε γερά και το χέρι ψηλά!)

ΥΓ.3:(Παρακαλώ μπορείτε να κάνετε λίγο πιο φτηνά τα φάρμακά μου; Παίρνω Abilify, Zyprexa, Seroquel και δεν με φτάνουν τα λεφτά να τα βγάλω πέρα.)

ΥΓ.4: Χιούμορ, έ!Χιούμορρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!Βοήθειαααααααααααααααααααααααααααααα!

1 σχόλιο προς “Πριν το ψηφίσετε πάρτε άλλη μια ιδέα, επειδή 5 ίσον 7!”

  1.   ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε:

    Πάνο για ποιά Βουλή μιλάς και για ποιούς Βουλευτές; Νόμιζες οτι οι ντόπια τροίκα θα περίμενε να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και στη συνέχεια να εφαρμοστεί;
    Εφαρμόζεται ήδη απο τη παρασκευή.Στα παλιά τους τα παπούτσια  γράβουν τη Βουλή, Δεν ενημερώθηκες ; Ισχύει ήδη το +2 ώρες και σε άλλα με υγεία … Έτσι για να μην έχουμε καμία αμβιβολία για τη ποιότητα (περιεχόμενο) και τη ποσότητα (μέγεθος) της δημοκρατίας  που απέμεινε σ΄αυτόν τον έρμο τόπο.
    Το νέα λοιπόν δεν είναι  αύξηση των ωρών κατά δυο ..¨ωρούλες΄ την εβδομάδα στο καθηγητή.Αυτό το περιμέναμε . Στο κάτω κάτω έχουμε ρε δουλειά ακόμη!!!  Τα κακά νέα είναι οτι τη Βουλή ως εγγυητής των συνταγματικών μας δικαωμάτων την γράφουνε απο πρόπερσι στα παλαιά τους υποδήματα.Κάτ΄ εφημησμό έχουμε δημοκρατία.Τελούμε υπο ιδιόμορφη κατοχή και υψηλή κηδεμονία.
    Να καμαρώνουμε για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος  που μας επέμεινε!! Όλα αυτά  βέβαια για τους γνωστούς δημοσιονομικούς λόγους. Λες να καταργήσουνε και τους 300 για δημοσιονομικούς λόγους ; Πολύ μεγάλη φόρα πήρανε
    Το γνωστό τροπάρι λοιπόν,μέχρι το 2021  ..εκτός και άν¨ ξυπνήσουμε μονομιάς και έρθει ανάποδα ο ντουνιάς¨.
    Κάτι παίζει τελευταία δεν το διαισθάνεσαι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *