It’s carnival time!!!

Οι Απόκριες ήρθαν στο σχολείο μας και οι μικροί μας μαθητές δεν έμειναν αμέτοχοι φυσικά!
Οι μαθητές της Α’ Τάξης γνώρισαν το καρναβάλι σε διαφορετικές πόλεις αλλά ήρθαν και σε επαφή με τη διαφορετικότητα των εθνικών μασκών, των σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών στοιχείων τους. Επιπλέον, άκουσαν διαφορετικά μουσικά κομμάτια άλλων λαών.
Το καρναβάλι όμως που γνώρισαν περισσότερο δεν ήταν άλλο από το Mardi Gras της Νέας Ορλεάνης. Παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, είδαν εικόνες, ζωγράφισαν, χόρεψαν και κατασκεύασαν καπέλα γελωτοποιού (jester hats)!

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στο eTwinning project “Mirò – painter of dreams – Wellbeing with art, the art of well-being” κατασκεύασαν μάσκες εμπνευσμένες από τον σπουδαίο καλλιτέχνη ακολουθώντας τις οδηγίες που  έδωσαν στα Αγγλικά οι μαθητές της τρίτης τάξης του σχολείου Primary School SANGUINETTO-ITALY !

  

Φυσικά, μερικές εβδομάδες νωρίτερα δημιούργησαν κι εκείνοι αντίστοιχο βίντεο, στέλνοντας τις δικές τους οδηγίες και προτάσεις στους φίλους μας από την Ιταλία! Οι μάσκες-δείγματα που έφτιαξαν τα παιδιά κοσμούν αυτές τις μέρες τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου μας!

Οι μαθητές της Ιταλίας κατασκευάζουν τις μάσκες μας!

Happy Carnival!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση