Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Δομοκού σε eTwinning πρόγραμμα με θέμα την υγιεινή διατροφή.

Δελτίο Τύπου

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Δομοκού σε eTwinning πρόγραμμα με θέμα την υγιεινή διατροφή.

bc7c73102 optΟι μαθητές της Α’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δομοκού είχαν τη χαρά να συμμετέχουν σε πρόγραμμα eTwinning με τίτλο LiveHealthy, CatchQuality, που ξεκίνησε το Σεπτέμβρη και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Πρωταρχικός σκοπός του έργου ήταν να έρθουν οι μικροί μαθητές σε επαφή με τις διάφορες ομάδες τροφών, να μάθουν την αξία τους αλλά και τη συμβολή τους στην σωστή σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη. Μέσα από δημιουργικές, ευχάριστες και βιωματικές δραστηριότητες έμαθαν πώς μπορούν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Το eTwinningέργο εντάχθηκε από την εκπαιδευτικό της τάξης Όλγα Μπαντή στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στο θεματικό κύκλο «Ζω καλύτερα – Ευ ζην», μετά τη διαπίστωση πως και οι δύο δράσεις βελτιώνουν την παιδαγωγική διαδικασία, προσθέτοντας αξία στην συμβατική μάθηση, ενώ παράλληλα προωθούν και ενδυναμώνουν τις έννοιες της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της εκπαιδευτικής καινοτομίας μέσω ψηφιακών εργαλείων. Επίσης, μεγάλο του μέρος αξιοποιήθηκε διαθεματικά από την εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας Παρασκευή Βασιλοπούλου, μιας και το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει το θέμα της γνωριμίας των μαθητών με τις υγιεινές και ανθυγιεινές τροφές.  Στην ανάδειξη της σημασίας να ενταχθεί στην καθημερινότητα των παιδιών η άσκηση και η κίνηση γενικότερα, σημαντικό ρόλο είχε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Δήμος Δημούδης.

Το έργο βασίστηκε στο διδακτικό μοντέλο του project-based learning με στόχο την ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα και το τελικό προϊόν του έργου ήταν ένα τραγούδι! Αφήνοντάς το παρακαταθήκη, μαθητές  από την Τουρκία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Ρουμανία ένωσαν τις φωνές τους στέλνοντας ένα μήνυμα για τη σημασία της σωστής διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής γενικότερα!

etwinning logo

Μπορείτε να πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τις δράσεις μας Live Healthy, Catch quality

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση