Εκδρομή στη λίμνη Κάρλα – Στ1 (2022-23)

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, το τμήμα Στ1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη δασκάλα του τμήματος, Παναγιώτα Τζιοβάρα, επισκέφτηκε τη λίμνη Κάρλα. Στην εκδρομή συμμετείχαν και τα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο του Φορέα Διαχείρισης της περιοχής Κάρλας- Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου, όπου οι μαθητές παρατήρησαν τα εντυπωσιακά εκθέματα από τη ζωή των ψαράδων και την βιοποικιλότητα της λίμνης.

Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν ένα διάλειμμα για το δεκατιανό τους στην πλατεία του χωριού Κανάλια, όπου βρίκεται το μουσείο. Το παραδοσιακό κεφαλοχώρι Κανάλια είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και βλέπει πανοραμικά την λίμνη και τον κάμπο. Το χωριό είχε και έχει μια ποιητική σχέση με την λίμνη, γιατί έζησε απ’ αυτή και πρόκοψε.

Τέλος, το τμήμα επισκέφτηκε τη λίμνη Κάρλα και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του μουσείου, οι οποίοι έφεραν τον απαραίτητο εξοπλισμό υλοποιήθηκε η παρατήρηση ορνιθοπανίδας, από επιλεγμένο σημείο στην όχθη της λίμνης Κάρλας.

Μια όμορφη και εκπαιδευτική εκδρομή για τους μικρούς μας μαθητές, καθώς η λίμνη Κάρλα ή Βοιβηίδα όπως λεγόταν παλαιότερα, ήταν η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας μέχρι να αποξηρανθεί το 1962. Σήμερα η επανασύστασή της αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά έργα της Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση