Εθνικό Πρόγραμμα eTwinning «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;» – Ε1 (2021-22)

etwinningΤο eTwinning είναι μια διαδικτυακή κοινότητα σχολείων της Ευρώπης. Υποστηρίζει την «αδελφοποίηση» των σχολείων μέσω του διαδικτύου.

Το τμήμα Ε1 του σχολείου μας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την δασκάλα του τμήματος Παναγιώτα Τζιοβάρα, συμμετείχε στο εθνικό πρόγραμμα eTwinning   «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;» διάρκειας 5 μηνών, από τον Νοέμβριο 2021 έως τον Μάρτιο 2022. Με πολλή όρεξη οι μαθητές μας συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια γέφυρα επικοινωνίας με τους μαθητές του 11ου Δημ. Σχολείου Δράμας, του 1ου Δημ. Σχολείου Ευόσμου, του 1ου, 2ου, 3ου και του 16ου Δημ. Σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, τα παιδιά για να γνωριστούν, έκαναν μια παρουσίαση του εαυτού τους σε έναν ομαδοσυνεργατικό ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων. Στη συνέχεια στον ίδιο πίνακα έψαξαν και βρήκαν με ποιους από τους συμμαθητές τους έχουν κοινά ενδιαφέροντα και ξεκίνησαν την επικοινωνία. Έπειτα, αντάλλαξαν ευχές και κάρτες για τα Χριστούγεννα, μιας και το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε εκείνη την περίοδο. Τέλος, κλήθηκαν να δημιουργήσουν συνεργατικά προϊόντα με θέμα τη φιλία και τα παρουσίασαν στα υπόλοιπα σχολεία. Μερικά από τα συνεργατικά προϊόντα που παρήχθησαν ήταν κολλάζ, κάρτες, ποιήματα, συννεφόλεξα και κοινές παρουσιάσεις διαφανειών.

Η βασική έγνοια ήταν να δημιουργηθούν συναισθηματικοί χώροι στην καθημερινότητα του σχολείου, που ενθαρρύνουν την ηθική της φιλίας, της αλληλεγγύης και της φροντίδας για τον άλλο, μέσω της επικοινωνίας μεταξύ των σχολείων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση