ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

0

Συγγραφέας: Παντελής Τσολάκος | Κατηγορία ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ | , στις 25-02-2019

ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το άγαλμα της ελευθερίας

Το Άγαλμα της Ελευθερίας βρίσκεται στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα στη νησίδα Liberty Island. Το άγαλμα απεικονίζει μία γυναίκα η οποία κρατάει στο δεξί της χέρι έναν πυρσό και στο αριστερό μία ξύλινη πλάκα που γράφει 4 Ιουλίου 1776. Δηλαδή την ημερομηνία ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 

 

Auguste Bartholdi

Gustave Eiffel

Την ιδέα κατασκευής του αγάλματος την είχε ο Γάλλος ιστορικός Edouard de Laboulaye. Οι κατασκευαστές του αγάλματος ήταν οι Auguste Bartholdi και ο Gustave Eiffel. 

Το Άγαλμα της Ελευθερίας ζυγίζει 228.456 τόνους και έχει ύψος 93 μέτρα.Στο εσωτερικό του υπάρχουν 168 σκαλιά που σε φτάνουν στο κεφάλι.

Χάρης, Σ., ΣΤ1, 2018-2019

Η παιδική εργασία

0

Συγγραφέας: Παντελής Τσολάκος | Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ | , στις 16-02-2019

Η παιδική εργασία

Ένα από τα παιδιά που εργάζεται

Δεν είναι άδικο να δουλεύουν τα παιδιά 8 και 9 ώρες; Είναι άδικο να δουλεύουν τα παιδιά τόσες ώρες, γιατί έτσι το παιδί δεν θα χαρεί τα παιδικά του χρόνια και δεν θα μάθει γνώσεις. Αλλά τα παιδάκια δεν τα σέβονται μερικοί.

Τότε να σκεφτούν το συμφέρον τους.  Άμα τα παιδιά πάνε σχολείο και μάθουν, θα γίνουν πιο έξυπνα λόγω της γνώσης. Έτσι όταν θα μεγαλώσουν, μπορεί να γίνουν πρωθυπουργοί ή να κάνουν κάποια κερδοφόρα επαγγέλματα. Επίσης, τα παιδάκια πρέπει να φοράμε ωραία ρούχα, όμως εκείνα τα παιδάκια, που δουλεύουνε, έχουν λερωμένα ρούχα. Όταν μεγαλώνουν, δεν μπορούν να εργαστούν τόσο εύκολα όσο κάποιοι που έχουν πάει στο σχολείο. Αυτοί μπορούν να  διαβάζουν,  ντύνονται ωραία και ζουν σε καλύτερες συνθήκες.

Τώρα θα πω για κάποια παιδιά που εργάζονται στην Ελλάδα. Τα παιδάκια που εργάζονται στην Ελλάδα είναι περίπου 6.430 παιδάκια (2013). Αυτά χρειάζονται να βγάλουν κάποια λεφτά ή να πάρουν ένα κομματάκι ψωμί. Όπως έχουμε δει είναι στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, κάποια παιδιά ζητάνε από τα φανάρια λεφτά. Έχουμε δει ένα παιδί να εργάζεται στο δρόμο και κάποιος να του δίνει μερικά λεφτά χωρίς να αγοράσει κάτι. Το παιδάκι δεν φταίει σε κάτι, αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δυστυχώς πρέπει να δουλεύει, για να βγάζει και αυτός κάποια λεφτά και λίγα κομματάκια ψωμιού. 

Κακοκαιρία στην Αμερική

0

Συγγραφέας: Παντελής Τσολάκος | Κατηγορία ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ | , στις 16-02-2019

 Κακοκαιρία στην Αμερική

Το χιόνι έχει καλύψει τα αυτοκίνητα

Τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ το πολύ κρύο έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στη χώρα. Σε πολλές πολιτείες η θερμοκρασία έχει φτάσει στους -40 βαθμούς Κελσίου μάλιστα στο Σικάγο έφτασε τους -50 βαθμούς. 600 χιλιάδες κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα πάνω από τρεις ημέρες ενώ το χιόνι έχει φτάσει 1,5 μέτρο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ

Πάγωσαν οι καταρράκτες

Οι πολικές θερμοκρασίες πάγωσαν και τους καταρράκτες του Νιαγάρα οι οποίοι, προσέφεραν ένα απίστευτο θέαμα στους επισκέπτες. Οι καταρράκτες αυτή τη στιγμή είναι παγωμένοι από πάνω μέχρι κάτω σαν κρύσταλλος.

 

ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΜΙΣΙΓΚΑΝ

‘’Κρυστάλλινη’’ γέφυρα στο Μίσιγκαν

Άλλο ένα εντυπωσιακό θέαμα είναι οι παγωμένες γέφυρες στο Μίσιγκαν. Μία γέφυρα δίπλα  στη παραλία πάγωσε εντελώς με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σταλακτίτες από το χιόνι που έλιωνε.

Χάρης Σ., ΣΤ1, 2018-2019

Τα σκουπίδια στην πόλη

0

Συγγραφέας: Παντελής Τσολάκος | Κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | , στις 06-02-2019

Τα σκουπίδια στην πόλη

Η πόλη μας γεμίζει σκουπίδια από εμάς τους ίδιους.

Τα σκουπίδια στην πόλη είναι ένα θέμα τα τελευταία χρόνια που απασχολεί τους περισσότερους κατοίκους και όχι τόσο τους δημάρχους.

Για παράδειγμα στην περιοχή της Ηλιούπολης υπάρχουν σημεία δρόμων που περνάει ο κόσμος και δεν μπορεί να αναπνεύσει από την άσχημη μυρωδιά των σκουπιδιών. Η αιτία αυτού του προβλήματος είμαστε εμείς, που χρησιμοποιούμε πράγματα και μη ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Έτσι η χωματερή γεμίζει, τα σκουπιδιάρικα δεν περνούν, οι κάδοι γεμίζουν και έτσι η πόλη είναι γεμάτη σκουπίδια. Είναι ντροπή για εμάς τους Έλληνες να έρχονται οι ξένοι και να βλέπουν τις πόλεις μας γεμάτες σκουπίδια.

Δήμητρα Λ., ΣΤ1, 2018-2019

ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 20 ΚΑΙ 50€

0

Συγγραφέας: Παντελής Τσολάκος | Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ | , στις 03-02-2019

Τα πιο εύκολα στην παραχάραξη είναι τα χαρτονομίσματα των 20 και των 50€ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η πιθανότητα να πάρετε πλαστό χαρτονόμισμα, είναι περίπου 10%, αφού τα πλαστά χαρτονομίσματα λιγοστεύουν σε σχέση με αληθινά ευρώ που κυκλοφορούν. Πώς θα καταλάβετε ότι ένα χαρτονόμισμα είναι πλαστό; Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των ευρώ είναι:

  • το χαρτί
  • η ανάγλυφη εκτύπωση
  • το υδατογράφημα
  • το ημιτελές σχεδίασμα
  • η μελάνη μεταβλητού χρωματισμού
  • η ταινία ασφαλείας
  • το ολόγραμμα σε λωρίδα ελάσματος
  • το ολόγραμμα σε τμήμα ελάσματος
  • το διατρητό σχεδίασμα
  • η ιριδίζουσα λωρίδα.

Στέβη Τ., ΣΤ1, 2018-2019

Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

0

Συγγραφέας: Παντελής Τσολάκος | Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ | , στις 03-02-2019

πρόσφυγες

Το ταξίδι των προσφύγων

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα άρχισε η προσέλευση μεγάλου πλήθους ανθρώπων από το Ιράν, τη Συρία και τη Λιβύη, που αναγκάστηκαν ν’ αφήσουν την πατρίδα τους βίαια λόγω του πολέμου και των δύσκολων συνθηκών που επικρατούσαν εκεί. Με κίνδυνο της ζωής τους περνούσαν από τις ακτές της Τουρκίας στην Ελλάδα, δίνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο. Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί τόσο κόσμο, με αποτέλεσμα να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Γι’ αυτό λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να ενταχθούν στην κοινωνία μας με πιο ομαλό τρόπο, ώστε να μη ζήσουν χειρότερα απ’ ότι στο παρελθόν.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Λ.. ΣΤ1, 2018-2019

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

0

Συγγραφέας: Παντελής Τσολάκος | Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΑ | , στις 03-02-2019

συλλαλητήριο_Σύνταγμα

Έλληνες κρατάνε σημαίες και φωνάζουν συνθήματα

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 οι Μακεδόνες κατέβηκαν με τα πούλμαν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Σκοπός τους ήταν τα Σκόπια να μην ονομαστούν βόρεια Μακεδονία. Μόλις ξεκίνησαν τα πούλμαν άρχισαν να τραγουδάνε και να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον, γιατί ξέρανε ήδη ότι θα γίνει χαμός. Ύστερα, μόλις έφτασαν, συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους Έλληνες και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.
Τα ΜΑΤ χωρίς αφορμή ξεκίνησαν να ρίχνουν στους διαδηλωτές δακρυγόνα και χημικά με αποτέλεσμα να προκύψουν αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, κάποιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στα ματ με πέτρες και τούβλα έχοντας ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάποιοι ελαφρά ενώ κάποιοι άλλοι πιο σοβαρά. Πιο συγκεκριμένα, ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο κοντινότερο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι.
Το συλλαλητήριο μπορεί να διακόπηκε από διάφορα γεγονότα όμως ένωσε τους Έλληνες όλους μαζί για ένα κοινό σκοπό. Μάλιστα στην τηλεόραση ακούστηκε πως συγκεντρώθηκαν περίπου 300.000 Έλληνες.

Δείτε εδώ και ένα σχετικό βίντεο.

Ορφέας Γ., ΣΤ1, 2018-2019

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση