ptseremoglou's blog

Ιστoλόγιο του Σχολικού Συμβούλου Φυσικών Παντελή Τσερέμογλου

Οδηγίες διδασκαλίας των θετικών μαθημάτων Γυμνασίου για το σχολ. έτος 2014-2015

Συγγραφέας: Παντελής Τσερέμογλου στις 17 Σεπτεμβρίου 2014

Οι οδηγίες διδασκαλίας των θετικών μαθημάτων του Γυμνασίου περιλαμβάνουν και τις οδηγίες για τη διδασκαλία του νέου μαθήματος της Βιολογίας Β΄ Γυμνασίου.

Στη φυσική της Α΄ τάξης δεν υπάρχει αλλαγή.

Στη φυσική της Β΄ τάξης, σε σχέση με την περσινή ύλη, αφαιρούνται οι ενότητες: Η αρχή του Πασκάλ, Μορφές και μετατροπές ενέργειας, Διατήρηση της ενέργειας, Ισχύς και ολόκληρο το 6ο κεφάλαιο (Θερμότητα) και το 7ο κεφάλαιο (Αλλαγές κατάστασης). Προτείνονται 2 εργαστηριακές ασκήσεις στο 1ο κεφάλαιο και η χρήση στοιχείων από κάποιες εργαστηριακές ασκήσεις σε επόμενα κεφάλαια.

Στη φυσική της Γ΄ τάξης, σε σχέση με την περσινή ύλη, αφαιρείται εντελώς ο νόμος του Snell και το κεφάλαιο 9 (Φακοί και οπτικά όργανα).

Στη χημεία της Β΄ και Γ΄ τάξης δεν γίνεται καμμιά αλλαγή.

Στη βιολογία της Α΄ τάξης, σε σχέση με την περσινή ύλη, αφαιρέθηκαν οι ενότητες 1.4 (Αλληλεπιδράσεις-Προσαρμογές), 5.3 (Η στήριξη και η κίνηση στους ζωϊκούς οργανισμούς) και το κεφάλαιο 6 (Αναπαραγωγή).

Η βιολογία της Β΄ τάξης περιλαμβάνει τα κεφάλαια 2 (Οι οργανισμοί στο περιβάλλον τους) και 4 (Οι ασθένειες και οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση τους) της ύλης της Γ΄ τάξης  και 4 εργαστηριακές ασκήσεις.

Στη βιολογία της Γ΄ τάξης, σε σχέση με την περσινή ύλη, αφαιρέθηκε η ενότητα 6.3 (Προβληματισμοί από την αξιοποίηση των επιτευγμάτων της γενετικής-Βιοηθική).

Οδηγίες για τη διδασκαλία των θετικών μαθημάτων του Γυμνασίου για το σχολ. έτος 2014-2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *