Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Ασκήσεις – Δραστηριότητες επανάληψης στην Πληροφορική

Ασκήσεις – Δραστηριότητες επανάληψης στην Πληροφορική

Αγαπητές μαθήτριες,

Αγαπητοί μαθητές,

Στέλνω σε όλους σας τις ευχές μου για υγεία, υπομονή και δημιουργικότητα για όσο διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων!

Θα ήθελα καταρχήν να αναφέρω ορισμένα πράγματα που πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη καθ’ όλο αυτό το διάστημα:

Ημέρες σαν κι αυτές που διανύουμε αποτελούν, οπωσδήποτε, δοκιμασία για όλους μας, ειδικά εφόσον το χρονικό διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων επεκταθεί αρκετά. Καλό είναι, λοιπόν, να προσέχουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Οι κανόνες υγιεινής και αποφυγής σωματικής επαφής είναι σημαντικές για τη μη διασπορά του ιού (βλέπε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές εδώ ( https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/ ). Επίσης είναι σημαντικό να διατηρούμε την επικοινωνία με συγγενείς και φίλους, έστω και χωρίς να ερχόμαστε σε πραγματική επαφή μαζί τους. Δώστε, λοιπόν, στήριξη στους οικείους σας, έστω και ψυχολογική. Όπως τη χρειάζεστε εσείς, έτσι θα βοηθήσει και εκείνους. Τέλος, όπως έχουμε τονίσει και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, καλό είναι να προσέχουμε όταν ενημερωνόμαστε μέσω του διαδικτύου. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να στηριζόμαστε σε αξιόπιστoυς δικτυακούς τόπους για την πληροφόρησή μας και να διασταυρώνουμε κατά το δυνατόν τις πληροφορίες που λαμβάνουμε (οι εντυπωσιακές ειδήσεις δεν σημαίνει ότι είναι και πραγματικές!). Και όταν με το καλό επιστρέψουμε στις αίθουσες, ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε όλοι μας υγιείς και ωριμότεροι…

Όσον αφορά, τώρα, στο μάθημά μας, στους παρακάτω συνδέσμους σάς έχω ετοιμάσει μια σειρά από επαναληπτικές ασκήσεις και δραστηριότητες ανά τάξη.  Σκοπός είναι να διατηρήσουμε την επαφή με το διδακτικό μας αντικείμενο, ιδίως με τις ενότητες που είχαμε καλύψει κατά το τελευταίο διάστημα των μαθημάτων (Επεξεργασία κειμένων για την Α’ τάξη, Διαχείριση Υπολογιστικών Φύλλων για τη Β’ τάξη και Χρήση Διαδικασιών στον Προγραμματισμό για τη Γ’ τάξη). Το υλικό θα ανανεώνεται ανά εβδομάδα με νέες ασκήσεις και, όπου χρειάζεται, με λύσεις των προηγουμένων.

Για τυχόν απορίες, παρατηρήσεις ή σχόλια παρακαλώ να στέλνετε τα μηνύματά σας στις παρακάτω διευθύνσεις:

α) για τους μαθητές των τμημάτων Α1, Α2, Α3, Β1, Β2, Β4, καθώς και για τους μαθητές της Γ’ τάξης στο: psklavounos@sch.gr

β) για τους μαθητές των τμημάτων Α4, Α5, Α6 και Β3 στο: ddrakopoulos@sch.gr

Παρακαλώ θερμά στο μήνυμά σας να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο, καθώς και το τμήμα σας.

Για λόγους ασφαλείας, θα παραλαμβάνονται μόνον τα email του χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, γι’ αυτό και παρακαλώ να χρησιμοποιείτε τους λογαριασμούς που διατηρείτε σε αυτό (αν δεν έχετε μπορείτε να φτιάξετε, βλ. οδηγίες εδώ: https://register.sch.gr/students/ ).

Εύχομαι καλό διάβασμα και καλή αντάμωση!

Α’ τάξη

Β’ τάξη

Γ’ τάξη


Σχολιάστε

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων