Παπαλαζάρου Ιωάννα
Επειδή είσαι σαν μια ιστορία που δεν έχει συμβεί ακόμα. Γιατί θέλω να δω τι θα κάνεις.
Θέλω να είμαι μέρος του ξετυλίγματος αυτής της ιστορία.
Ποιος δε θα ήθελε στην κατοχή του ένα βιβλίο κάπως διαφορετικό και πρωτοποριακό. Κάποιο που θα τον μετέφερε σε άλλους μαγικούς κόσμους που ανθρώπινο μάτι δεν έχει αντικρίσει. Υπάρχει αλήθεια ένα βιβλίο που να τα συνδυάζει όλα αυτά με το στοιχείο της μισητής αγάπης; Κι όμως ναι! Το βιβλίο «Ο σκληρόκαρδος πρίγκιπας» της Holly Black είναι το βιβλίο φαβορί των New York Times.
Η πλοκή έχει ως εξής: η κύρια πρωταγωνίστρια, η Τζουν Ντουαρτ, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της ίδιας της οικογένειας. Ο δολοφόνος των γονιών της την απαγάγει και την πηγαίνει στο Ελφχαμ, μία πόλη στην οποία ζουν ξωτικά με κύριο αρχηγό τον Κάρνταν έναν αδίστακτο πρίγκιπα με ψυχρή και μαύρη καρδιά. Για την Τζουν όμως η συνάντηση και η επαφή τους θα είναι σκέτο… μαρτύριο!
Η πλοκή του βιβλίου είναι ευχάριστη ακόμη και για άτομα που είναι αρχάριοι στον κόσμο του βιβλίου. Έχει έντονο κωμικό στοιχείο, δραματικότητα και κυρίως το στοιχείο του ψυχρού έρωτα ο οποίος ανθίζει από μια σχέση μίσους. Η γραφή δεν είναι σύνθετη αλλά ευανάγνωστη για το ευρύ κοινό. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει έντονο το στοιχείο της αγωνίας και ελκύει το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέσω των ποικίλλων ανατροπών του.
Είναι ένα βιβλίο που κάθε έφηβος θα ήθελε να διαβάσει. Είναι πραγματικά ένα από τα πιο καλογραμμένα βιβλία της σύγχρονης ξένης λογοτεχνίας.


