Η Θεολογία… στο σχολείο

Αγία Γραφή

animated-bible

Σελίδες

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Αναζήτηση

Πρόσφατα κείμενα

Επισκέπτες

Αρχείο

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Δεκέμβριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Καιρός

Πρόσφατα σχόλια

Παρουσιάσεις στο Slideboom

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σύνδεσμοι

Χρήσιμα Ιστολόγια

Μεταστοιχεία

on line

Χάρτης Τρίπολης

Thea Halo: Μια διεθνούς φήμης συγγραφέας στην Τρίπολη

Μια σημαντική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιείται την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στις 6μμ στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης. Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Thea Halo ταξιδεύει για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα, από την Αμερική όπου ζει, και κάνει μια στάση στην Αρκαδική πρωτεύουσα για να παρουσιάσει το βιβλίο της «Ούτε το όνομά μου».

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου Τρίπολης. Ένα καλό παράδειγμα του πώς ένα σχολείο στην επαρχία μπορεί να αναπτύσσει και να διοργανώνει δραστηριότητες που ξεπερνούν τα όρια της «τάξης» και του «μαθήματος», προσφέροντας σε ένα διευρυμένο κοινό την ευκαιρία για ένα διαφορετικό μάθημα ιστορίας…

Το βιβλίο της Thea Halo περιγράφει τη συγκινητική ιστορία της μητέρας της Sano (Ευθυμία Βαρυτιμιάδου), η οποία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναγκάστηκε, σε ηλικία μόλις 10 ετών, να εγκαταλείψει το χωριό της στον Πόντο, κυνηγημένη από τους Τούρκους.  Βρέθηκε στο Κουρδιστάν και από ‘κει στο Λίβανο, απ’ όπου μετέβη με μυθιστορηματικό τρόπο στην Αμερική. Χάρη στις προσπάθειες της κόρης της κατάφερε να ξετυλίξει το κουβάρι της προσωπικής ιστορίας και να ανακαλύψει το χωριό τους, Άγιο Αντώνιο της Κερασούντας. Έτσι, 70 χρόνια μετά τον εκπατρισμό της, η συγγραφέας μαζί με τη μητέρα της επιστρέφουν στην Τουρκία, αναζητώντας το πατρικό της σπίτι. Το βιβλίο «Ούτε το όνομά μου», το οποίο είναι μια αυθεντική κατάθεση ψυχής, αποτελεί κι ένα σπάνιο ντοκουμέντο του διωγμού αλλά και της σφαγής εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων που αποσιωπά η Τουρκία και γι’ αυτό το λόγο κατέκτησε αμέσως μια πολύ σημαντική θέση στη διεθνή ιστορική βιβλιογραφία.

Η συγγραφέας, Thea Halo, ξεκίνησε την καριέρα της σαν ζωγράφος. Το 1992 ξεκίνησε να γράφει ποίηση, διηγήματα και δοκίμια, ενώ λίγο αργότερα επιδόθηκε στην καταγραφή των απομνημονευμάτων της μητέρας της Sano. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε διάφορους σταθμούς στη Νέα Υόρκη, ενώ αρθρογραφούσε και στον εβδομαδιαίο τύπο. Για το ποιητικό και δοκιμιακό της έργο έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία, ενώ τον Ιούνιο του 2009, τόσο στην ίδια, όσο και στη μητέρα της αποδόθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και το έργο της μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο www.notevenmyname.com.

(πηγή: gioula’s blog)

Αφήστε μια απάντηση