Ο πολιτιστικός χαρακτήρας του προγράμματός μας!

Το πρόγραμμά μας εκτός από τον καθαρά επιμορφωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα είχε και  πολιτιστικό. Η Κόρδοβα είναι μια πόλη της Νότιας Ισπανίας στην περιοχή της Ανδαλουσίας με ιδιαίτερο χρώμα. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γουαλδακιβίρ, ποταμός ο οποίος έχει γίνει τραγούδι από τον Μανώλη Μητσιά σε στίχους των Federico Garcia Lorca, Λευτέρη Παπαδόπουλο και σύνθεση Χρήστου Λεοντή, ένα στοιχείο συνδετικό της Ισπανικής με την Ελληνική κουλτούρα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Η πόλη αποτελεί αμάλγαμα διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών κατά το πέρασμα των αιώνων και την μακραίωνη ιστορία της. Το πιο σημαντικό μνημείο της πόλης είναι ο καθεδρικός ναός της Μεθκίτα της Κόρδοβας (στα αραβικά τζαμί), αρχαίο μουσουλμανικό τέμενος που χτίστηκε το 785 και μέχρι τις μέρες μας αποτελεί δείγμα συνύπαρξης του χριστιανικού με το ισλαμικό στοιχείο.

Επίσης επισκεφτήκαμε τις όμορφες πόλεις της Σεβίλλης και της Γρανάδα. Η Σεβίλλη είναι η καλλιτεχνική, πολιτιστική, και οικονομική πρωτεύουσα  της Ανδαλουσίας και η Γρανάδα αποτελεί τη ζωντανή απεικόνιση του Μουσουλμανικού πολιτισμού στην Δυτική Ευρώπη με το περίφημο ομώνυμο ανάκτορο και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα μ.Χ.

Τέλος το πολιτιστικό μας πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στα ιστορικά κέντρα της Μαδρίτης και του Τολέδο. Συγκεκριμένα στη Μαδρίτη επισκεφθήκαμε τα Μουσείο τέχνης Reina Sofia και Prado καθώς και το Πάρκο el Retiro και στο Τολέδο το Φρούριο Αλκάθαρ, το Πολεμικό και Στρατιωτικό μουσείο (Museo del Ejército) και τον καθεδρικό Ναό.

  

  

  

  

  

  

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.