poppypappa's blog

Παρέχεται από το Blogs.sch.gr

ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ……..

Μαρ 201516

Όταν ξεκινήσαμε τις ερευνητικές εργασίες μας με θέματα σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού δεν ήμουν σίγουρη για την ανάγκη τους στο δικό μας σχολικό περιβάλλον. ¨Ήμουν αισιόδοξη ότι αυτό δεν συμβαίνει .. διαφορετικά θα το είχα καταλάβει….!!! Ψευδαίσθηση!!! Διαισθανόμουν την εξάπλωση των φαινομένων σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης -αν και σε αυτά υπάρχει μεγάλη διαβάθμιση- αλλά δεν ήμουν απόλυτα πεπεισμένη ότι μπορεί να έχει συμβεί σε μαθητές μου.
Η πρώτη μου απογοήτευση ήρθε όταν έμαθα από τους μαθητές -εσάς δηλαδή- τον αριθμό των “φίλων” που έχετε στα διάφορα δίκτυα, τα κριτήρια επιλογής τους (???) και το είδος των επαφών που διατηρείτε μαζί τους……. Ακόμη χειρότερη η προσπάθεια να δικαιολογήσετε τον αριθμό!!
Η επόμενη ήταν όταν στις συζητήσεις μας φάνηκε ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι μακριά μας….. έχουν συμβεί σε κάποιους και σίγουρα πολλοί τα έχουν δει να συμβαίνουν…
Μέρα με την μέρα πολλές εκμυστηρεύσεις ακούστηκαν ,πολλές ιστορίες αναλύθηκαν, πολλά προβλήματα αναφέρθηκαν, πολλοί προβληματισμοί ακούστηκαν . Η στοχοθεσία μας άλλαξε γιατί όλοι νιώσαμε την ανάγκη να αυτοβελτιωθούμε και να πάρουμε αποφάσεις.
Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε στην ευαισθητοποίηση μας αλλά και στην διάδοση των πρακτικών μας στους πολλούς …. ακόμη αδιάφορους …. παρατηρητές των περιστατικών.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ……….. ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ…….. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ….. Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΝΙΩΣΕ ΜΟΝΟΣ …….. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ  ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ “ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ”  …….. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΕΣ…………. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ…… ΣΤΟ ΒΑΓΓΈΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΓΓΈΛΗ !!!!!!!
ΒΑΓΓΕΛΗ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ…. ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΎΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΕΙΣΟΥΜΕ…… Η ΛΥΣΗ ΕΊΝΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ , ΣΤΗΝ “ΑΓΚΑΛΙΑ” ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ BULLYING…….ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ …. ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΥΒΟΙ!!
ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΗΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ…………!!!!!!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ………….

από κάτω από: βία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ……..    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων