Δημοσιεύθηκε στην Νοηματική προσέγγιση, Ο τόπος των "Γυμνών Οστών", ο Χρόνος των "Γυμνών "Οστών"

Βασική νοηματική προσέγγιση

Νοηματική Προσέγγιση

Θεματικό Κέντρο: Ένας άνθρωπος και ένα ρομπότ προσπαθούν να επιβιώσουν σε έναν κατεστραμμένο πλανήτη (τη γη) μέσω μιας συνεργατικής σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Προσδιορισμός Χρόνου και Χώρου

α) Χρόνος: Μετά το τέλος της ανθρωπότητας- στο μέλλον

Ο συγγραφέας το φαντάζεται  σε μια Ελλάδα δύο χιλιάδες χρόνια από τώρα («Το φαντάζομαι σε μια Ελλάδα δύο χιλιάδες χρόνια από τώρα») – Όπως αναφέρει: «Είναι ένας κόσμος με επάλληλες στρώσεις πολιτισμών και το κομμάτι της μνήμης, τι είναι αρχαίο και τι παλιό, είναι λίγο μπερδεμένο, οπότε, στον κόσμο των Γυμνών Οστών όλη η αρχαιότητα είναι το δικό μας σήμερα».

β) Τόπος: Ένας κατεστραμμένος πλανήτης(«αμετάκλητα απολεσθείς») για την ανθρωπότητα, το τοπίο θυμίζει αρχαία Ελλάδα. Σε συνέντευξή τους οι δημιουργοί του graphic novel διευκρινίζουν ότι «η γεωγραφία όπου κινούνται οι ήρωες είναι κάπου μεταξύ Πελοποννήσου, Μυκηνών και Δελφών», γιατί ήθελαν «η ιστορία να διαδραματίζεται σε ελληνικό τοπίο, με πολύ φως, θάλασσα και ξεραΐλα».

Πρόσωπα- Πρωταγωνιστές: Άνθρωπος- Ρομπότ (συνεργάζονται για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν τις ανθρωποφάγες μηχανές και τη ραδιενέργεια που έχει επεκταθεί στον πλανήτη).

Συμπρωταγωνιστές:

1) ανθρωποφάγες μηχανές που δρουν στον κατεστραμμένο πλανήτη.

2) μια γυναίκα, που είναι απεσταλμένη από τη διαγαλαξιακή ομοσπονδία, έρχεται να ελέγξει τι έχει γίνει στη Γη.

3) Οι πρωταγωνιστές γνωρίζουν αυτή τη γυναίκα – η γνωριμία αυτή θα κλονίσει τις αντιλήψεις τους και θα αναστατώσει τον τρόπο ζωής τους.