5οΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Μέσα σε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο κλίμα «ρομποτικής χαράς», με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, η γιορτή της ρομποτικής, των ίσων ευκαιριών, του εθελοντισμού, της άμιλλας, της συνεκπαίδευσης,  της φιλίας, της χαράς, της δημιουργικότητας, της εναλλακτικής ρομποτικής, της ρομποτικής με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.

Τα σημαντικά επιτεύγματα των μαθητών και μαθητών που συμμετείχαν τόσο στο εκθεσιακό, όσο και στο διαγνωστικό μέρος εντυπωσίασαν του παραβρισκόμενους, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πρόγραμμα

Πρωταγωνιστές, οι μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής, της 2ης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και εκπαιδευτικοί, από περιοχές όπως: Ιωάννινα, Βόλο, Σέρρες, Έδεσσα, Κιλκίς, Αλεξάνδρεια, Άγιο Αθανάσιο, Καρδία, Περαία, Θερμαϊκό, Καλαμαριά, Ευκαρπία, Εύοσμο, Αμπελόκηπους, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Νεάπολη, Συκιές, Δήμο Θεσσαλονίκης κ.α. και από Κύπρο, που θα πήρα μέρος ηλεκτρονικά στο εκθεσιακό μέρος.

xmas

Οι ίσες ευκαιρίες, η δωρεάν συμμετοχή, η αξιοποίηση κάθε υλικού, η αυτενέργεια των παιδιών, η αποδοχή του διαφορετικού, η άμιλλα, η συνεκπαίδευση, η φιλία και η χαρά είχαν την τιμητική τους και φέτος. Ιδιαίτερη χαρά η συμμετοχή του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής Κιλκίς (Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κιλκίς), του οποίου οι μαθητές παρουσίασαν μια ρομποτική κατασκευή με στόχο την διάσωση των ζώων του πλανήτη μας! Βραβεύθηκαν με έπαινο για την τεράστια προσπάθειά τους, αλλά και τα όμορφα μηνύματα των ρομποτικών τους δημιουργιών, που παρουσίασαν με μεγάλη χαρά και με αξιοθαύμαστη κοινωνικότητα στους κριτές και στο κοινό.

Κατηγορίες: Ρομποτική

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

Καθηγητής Πληροφορικής Α/θμιας Εκπαίδευσης


Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση