Η Μέλη και το WRO HELLAS 2021 -2022!!!

Μέσα στη χρονιά γνωρίσαμε τη μικρή μελισσούλα  – ρομπότ (BeeBot) και  μετά από ψηφοφορία της δώσαμε το όνομα «Μέλη». Παίξαμε πολλά παιχνίδια μαζί της και τα παιδιά έμαθαν να την προγραμματίζουν πολύ καλά και να λύνουν αποστολές διαδρομών επάνω σε πίστα με κουτάκια!

Εδώ είναι μερικά από τα παιχνίδια μας με τη Μέλη:

Το αποκορύφωμα όμως της ενασχόλησης μας με την Εκπαιδευτική Ρομποτική ήταν η δήλωση συμμετοχής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO HELLAS 2021 -2022!!

Το θέμα φέτος ήταν o Πρωτογενής Τομέας – η Αγροτική Παραγωγή και πιο συγκεκριμένα «Ο πλούτος του τόπου μου». Η νηπιαγωγός με τα παιδιά αποφάσισαν να παρουσιάσουν τις πατάτες Νευροκοπίου καθώς είναι το κύριο προϊόν παραγωγής του τόπου.

Στην αρχή φτιάξαμε έναν εννοιολογικό χάρτη για την πατάτα για να δούμε τι ξέρουμε για αυτή πριν ξεκινήσουμε.

1648467371664

Στη συνέχεια, κάναμε μια αφίσα γεμάτη από ζωγραφιές με πατάτες

1648467228569

και δώσαμε στους γονείς των παιδιών ένα μικρό ερωτηματολόγιο για να μας περιγράψουν την διαδικασία παραγωγής της πατάτας κατά την διάρκεια του χρόνου.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους γονείς που μας βοήθησαν και μας έδωσαν τις πολύτιμες πληροφορίες που χρειαζόμασταν!!!

Επίσης, χρησιμοποιήσαμε εικόνες που έδειχναν τον κύκλο ζωής της πατάτας και παίξαμε μαζί με τη Μέλη για να της βάλει στη σειρά με τη βοήθεια των παιδιών!

Καθώς πλησίαζε ο καιρός του διαγωνισμού τα παιδιά έφτιαξαν την πίστα πάνω στην οποία θα κινούνταν το BeeBot για να παρουσιάσει τις πατάτες Νευροκοπίου. Η πίστα απεικόνιζε το χωριό του Περιθωρίου και τα χωράφια με τις πατάτες κατά την διάρκεια των τεσσάρων εποχών. Προσθέσαμε και ένα εμπόδιο (σύμφωνα με τον κανόνα-έκπληξη του διαγωνισμού) το οποίο ήταν ένα τρακτέρ που κουβαλούσε τις πατάτες από το χωράφι. Οι πατάτες κατασκευάστηκαν με πηλό και δημιουργήσαμε και πλαστικά βελάκια για να γράφουμε τον κώδικα για το ρομπότ πριν από τον προγραμματισμό.

Μετά από πολύ δουλειά και επιμονή καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πίστα μας και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο!

Τέλος βιντεοσκοπήσαμε το μικρό μας παραμύθι, στο οποίο η Μέλη πηγαίνει στο Περιθώρι και μαθαίνει για την πατάτα και πώς την καλλιεργούν οι παραγωγοί κατά την διάρκεια ενός χρόνου. Το υποβάλλαμε στον διαγωνισμό και τώρα είναι διαθέσιμο στο κανάλι του WRO HELLAS ή στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=A79PsX9PTB8 ή  αν πάτε στο YouTube και πληκτρολογήσετε «Νηπιαγωγείο Περιθωρίου Πατάτες Νευροκοπίου!!!

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Ολοήμερου που εργάστηκαν με τόση επιμονή και κέφι για αυτό το αποτέλεσμα!!!