G.D.P.R.

  • Μετά τη θέση σε ισχύ του ΓΚΠΔ (25 Μαΐου 2018):

    1. Δεν υφίσταται πλέον υποχρέωση γνωστοποίησης τήρησης αρχείου ή επεξεργασίας ή βιντεοεπιτήρησης στην Αρχή. Το αρχείο δραστηριοτήτων τηρείται εσωτερικά στην επιχείρησή σας ή στον φορέα σας και διατίθεται στην Αρχή σε περίπτωση που ζητηθεί. Επίσης, παύει η χορήγηση αδειών από την Αρχή για την επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων (βλ. ανακοίνωση και απόφαση 46/2018).

    2. Η Αρχή δεν έχει υποχρέωση να απαντά σε ερωτήματα και αιτήματα υπευθύνων επεξεργασίας, υποκειμένων των δεδομένων ή τρίτων, τα οποία δεν εμπίπτουν στις προβλεπόμενες με τις διατάξεις του ΓΚΠΔ αρμοδιότητές της. Το ίδιο ισχύει και για τις εκκρεμείς αιτήσεις κατά την 25.5.2018 (βλ. ανακοίνωση και απόφαση 52/2018).

    3. Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 6220/13-7-2018 πράξη του Προέδρου της Αρχής, κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκου, εκκρεμείς προσφυγές/καταγγελίες που υποβλήθηκαν έως και 31-12-2015 τίθενται στο αρχείο (βλέπε εδώ). Διευκρινίζεται ότι όσοι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται, μπορούν να επανέλθουν υποβάλλοντας εκ νέου την προσφυγή/καταγγελία, με βάση τα έντυπα και τις γενικές οδηγίες που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Αρχής, τεκμηριώνοντας προσέτι τον λόγο για τον οποίο η συγκεκριμένη προσφυγή/καταγγελία δεν πρέπει να θεωρηθεί ως άνευ αντικειμένου, αποστέλλοντας είτε email στο , είτε επιστολή στη διεύθυνση: Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 11523, Αθήνα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναφέρεται ο κωδικός της προηγούμενης υπόθεσής τους.