Προγράμματα πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ Επιπέδου) θα υλοποιηθούν στο διάστημα Μαΐου-Ιουλίου 2011 στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠΙΣ). Η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β΄Επιπέδου.

Μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας κα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ06/07/08, ΠΕ60 και ΠΕ70. Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19/20 για τους οποίους η πιστοποίηση Α΄ επιπέδου δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου.

Οι αναπληρωτές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα πιστοποίησης Α΄ Επιπέδου.

Αναλυτικές πληροφορίες και υλικό, σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης, τον τρόπο απόκτησης κωδικών για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, οδηγίες χρήσης του υπολογιστικού περιβάλλοντος πιστοποίησης καθώς και δείγμα ερωτήσεωντης εξέτασης, θα βρείτε στον Οδηγό Ενημέρωσης Εκπαιδευτικών.

Για πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα προγράμματα, τις αιτήσεις συμμετοχής, τις σχετικές προθεσμίες κλπ., οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις στην Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας Β΄Επιπέδου.