Το ειδικό βραβείο “Καλύτερης Μηχανικής Απόδοσης” κατέκτησε ομάδα μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας στην πρώτη της συμμετοχή στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής 2018, που διεξήχθη στα Ιωάννινα την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Στον διαγωνισμό με θέμα τον Εποικισμό του πλανήτη Άρη, οι μαθητές της Δ’ Τάξης παρουσίασαν με επιτυχία την κατασκευή τους και απέσπασαν το χειροκρότημα του κοινού.  Η ομάδα παρουσίασε μια αυτόματη αντλία νερού που λειτουργούσε σε υποτιθέμενη γεώτρηση στον Άρη και ενθουσίασε με την ευρηματικότητα της την κριτική επιτροπή.

Οι μαθητές μαζί με τον προπονητή τους, καθηγητή πληροφορικής Κιτσαντά Κωνσταντίνο,  απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες από την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο διαγωνισμό.

Το Μουσικό σχολείο Πρέβεζας συμμετείχε στον Διαγωνισμό με την ομάδα Ρομποτικής Λυκείου «C- -»που αποτελείται από τους μαθητές: Γάτσιος Γιάννης, Μπέλλου Εύη, ΠοϊκλήΣτελίνα, Ροπόκης Παναγιώτης και Πάκος Τάσος, με υπεύθυνο τον Καθηγητή Μαθηματικών κ. Κώτση Μάνθο και με τεχνικό σύμβουλο τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Σοφιανό Κων/νο.
Οι μαθητές έλαβαν μέρος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξήχθη το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου2018 στα Γιάννενα, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου. Η ομάδα Ρομποτικής απέσπασε την δεύτερη θέση και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής.
Το Ρομπότ που κατασκεύασε η ομάδα έχει ως αποστολή την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και την μεταφορά απορριμμάτων σε ειδικό χώρο συλλογής. Έχει εξοπλιστεί με αισθητήρες χρώματος και αποστάσεως και μεταφέρει ηλιακό PowerBank το οποίο φορτίζει συσκευές με ενέργεια ίση των 5V.