Αρχική » 2012 » Οκτώβριος

Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2012

Μελλοντικές εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν μελλοντικά γεγονότα για αυτή την ομάδα.

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in 

RSS Τελευταία μηνύματα στο Στέκι

 • Απ: Διαγώνισμα για τη χρονιά 2023 - 2024 21 Απριλίου, 2024
  Παράθεση από: nikolasmer στις 18 Μαρ 2024, 11:07:15 ΜΜΜε απέραντο σεβασμό στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία που δοκιμάστηκε σκληρά στην αρχή της χρονιάς. Χωρίς χιούμορ τέλειωσάμαν.  Καλή επιτυχία στα παιδιά μας. Κ...
 • Απ: Mind+ extension για το κιτ Polytech S1 (Δημοτικού Σχολείου) 20 Απριλίου, 2024
  Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια συνάδελφε.Εγώ το Mind+ το έμαθα λόγω διαγωνισμού WRO που συμμετέχουμε τα τελευταία χρόνια και πλέον το χρησιμοποιώ αντί του αυθεντικού Scratch. Ειδικά τώρα που θα περάσουν από αυτό R2, S1, Gigorobot και πιθανόν και το R3...
 • Απ: Mind+ extension για το κιτ Polytech S1 (Δημοτικού Σχολείου) 20 Απριλίου, 2024
  Συνάδελφε αν και στα Δημοτικά που διδάσκω δεν έχουν έρθει ακόμα τα κιτ για να μπορώ να δοκιμάσω τις επεκτάσεις, έχω εντυπωσιαστεί από το υλικό που έχεις ανεβάσει στο GitLab και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που εί...

Διάθεση παλιών υπολογιστών

Στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ υπάρχουν διαθέσιμοι 10 υπολογιστές χαμηλών προδιαγραφών (περίπου Celeron @300 MHz, 128 MB RAM κλπ) οι οποίοι μπορούν να διατεθούν σε όποιο σχολείο χρειάζεται clients.

Δεν είναι αρκετά δυνατοί για να σηκώσουν Windows XP, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως LTSP thin clients με λειτουργικό σύστημα Ubuntu 12.04 (https://blogs.sch.gr/plinetio/linux/).
Εάν κάποιο σχολείο δεν έχει εργαστήριο, και έχει ή μπορεί να αποκτήσει έναν server (οποιοδήποτε dual core PC με 2-3 Gb RAM) και ένα switch με μία θύρα gigabit, ας επικοινωνήσει με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ για τις λεπτομέρειες της εγκατάστασης.
Δεν είναι απαραίτητο να πάνε και οι 10 μαζί σε ένα σχολείο, μπορούν να διατεθούν ως συμπλήρωμα σε υπάρχοντα εργαστήρια με λίγους clients.

Να υπενθυμίσουμε ότι όποια σχολεία έχουν πλεονάζον υλικό, ακόμα και αρχαίους υπολογιστές, καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ ώστε να ελεγχθούν και να μεταβιβαστούν με πρωτόκολλο παράδοσης/παραλαβής σε άλλα σχολεία.

Εργαστηριακό Σεμινάριο LAMS από το 1ο ΣΕΚ Ιωαννίνων

(LAMS: Learning Activity Management System, Σύστημα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων)

Ο τομέας Πληροφορικής του 1ου ΣΕΚ Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη σχολικό Σύμβουλο και το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ιωαννίνων διοργανώνουν εργαστηριακό σεμινάριο για τους καθηγητές Πληροφορικής του νομού, με θέμα «Σύστημα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων (LAMS)», την Τρίτη 16 και την τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν 2 τρίωρα σεμινάρια στο 1ο ΣΕΚ Ιωαννίνων με ως 20 συμμετέχοντες το καθένα:

 • Τμήμα Α´: Τρίτη 16 Οκτωβρίου 16:30 – 19:30
 • Τμήμα Β´: Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 16:30 – 19:30

Τα θέματα και στα δύο τμήματα θα είναι τα ίδια:

 • Περιβάλλον μαθητή
 • Περιβάλλον Συγγραφέα
 • Εποπτεία Μαθήματος

Γενικές πληροφορίες για το LAMS
Κοινότητα LAMS Ελλήνων Εκπαιδευτικών
LAMS Technical Wiki

Λόγω περιορισμένων θέσεων, χρειάζεται να συμπληρώσετε μια φόρμα εγγραφής προκειμένου να παρακολουθήσετε το σεμινάριο.

Εισηγητές: Τσιμάκης Αστέριος, Τζίμας Ευάγγελος

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση