Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών

14 Μαΐου 2014

Ρομποτάκι ΚΕΠΛΗΝΕΤΓια πληροφορίες και τεχνική υποστήριξη εργαστηρίων, σχολικών μονάδων και υπηρεσιών της Β´βάθμιας και Α βάθμιας Εκπαίδευσης της Γ´ Αθήνας καλέστε μας στα 210-5317344, 2105317954 ή επισκεφθείτε μας στο 1ο όροφο του κτιρίου του πρώην 18ου Γυμνασίου Περιστερίου στην οδό Πελοπίδα 84 και Αγίου Πολυκάρπου. Είσοδος από Αγίου Πολυκάρπου. Διαβάστε όλο το άρθρο »


Πρόγραμμα διάθεσης χρησιμοποιημένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού της Βουλής σε σχολεία

15 Δεκεμβρίου 2014

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων το πρόγραμμα διάθεσης χρησιμοποιημένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού της . Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής σχολικών μονάδων της χώρας που έχουν ανάγκη. Ειδικότερα, χορηγούνται 118 επιτραπέζιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε 118 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας. Με πνεύμα ευαισθησίας για την προστασία του περιβάλλοντος η Βουλή διαθέτει χρησιμοποιημένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό τον οποίο αναβαθμίζει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σχολείων.

Πηγή: http://www.hellenicparliament.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3692429 και 210 3692106.

Ενημερώνεστε για το εσωτερικό του γραφείου τύπου της Βουλής. http://www.edu-special.gr


Ώρα Κώδικα 08-14 Δεκεμβρίου 2014

6 Δεκεμβρίου 2014

H ώρα του κώδικα εafisa-a3-code-hour-14-4all-v1-1ίναι μία δράση στην οποία συμμετέχουν δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες.
Οι  Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2 /17-09-2014 στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα» υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Ώρα Κώδικα (HOUR of CODE). Διαβάστε όλο το άρθρο »

Zentyal Server – Open Source active directory, domain, gateway, communications, infrastructure

20 Μαΐου 2014

ZentyalΜια αξιόλογη λύση για δημιουργία open source active directory με samba 4, υποστήριξη group policies, organizational units είναι η Linux διανομή Zentyal. Αναπτύχθηκε με σκοπό να φέρει το Linux πιο κοντά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυναντότητες του συγκεκριμένου λειτουργικού ως εταιρικό διακομιστή. Είναι η εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα για προϊόντα της Microsoft όπως Windows Small Business Server, Windows Server, Microsoft Exchange, Microsoft Forefront κτλ. και είναι βασισμένη στη δημοφιλή διανομή Ubuntu. Διαβάστε όλο το άρθρο »


Squid proxy σε Ubuntu 12.04 LTSP Server

15 Μαΐου 2014

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσουμε το bandwith που καταναλώνεται κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και να ελέγξουμε την πρόσβαση σε αυτό, είναι η χρήση ενος εξυπηρετητή διαμεσολάβησης – proxy server. Παρακάτω δίνεται ένας αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης – ρύθμισης squid3 με κλείδωμα ρυθμίσεων proxy συστήματος – firefox, web και user filtering.

Διαβάστε όλο το άρθρο »


Εγκατάσταση proxy squid (σε ms windows) και απαγόρευση πρόσβασης σε ιστοσελίδες

15 Μαΐου 2014

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσουμε το bandwith που καταναλώνεται κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και να ελέγξουμε την πρόσβαση σε αυτό, είναι η χρήση ενος εξυπηρετητή διαμεσολάβησης – proxy server. Επομένως, είναι σχεδόν επιτακτική η χρήση του – ειδικά για τον έλεγχο της πρόσβασης στο διαδίκτυο – στα σχολικά εργαστήρια πληροφορικής.

Διαβάστε όλο το άρθρο »


pfSense – Open Source Firewall

14 Μαΐου 2014

Το pfSense είναι ένα οpen source Firewall, πολύ δημοφιλές, αξιόπιστο και με απεριόριστες δυνατότητες. Βασίζεται σε μια τροποποιημένη διανομή του λειτουργικού συστήματος FreeBSD και είναι ιδανικό για χρήση ως Firewall με δυνατότητες router, επιτρέποντας τον απόλυτο έλεγχο του τρόπου διασύνδεσης του τοπικού δικτύου με το διαδίκτυο. Διαβάστε όλο το άρθρο »


Scratch – Γ´ Γυμνασίου

20 Μαρτίου 2014

Προσαρμογή του σχολικού βιβλίου έτσι ώστε ως περιβάλλον προγραμματισμού να χρησιμοποιείται το Scratch.  Το Scratch είναι ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον προγραμματισμού, που αναπτύχθηκε από το MIT Media Lab. Διαθέτει γραφική γλώσσα προγραμματισμού με την οποία καθιστά πιο προσιτό τον προγραμματισμό στα παιδιά από 8 ετών και άνω, τους εφήβους και άλλους αρχάριους προγραμματιστές.

Κατεβάστε τα σχετικά αρχεία από εδώ (κεφ. 1 και 2 σχολικού εγχειριδίου – Γ´ Γυμνασίου).

Η μετατροπή έγινε από το συνάδελφο Στέλιο Χαραλαμπίδη. Διαβάστε όλο το άρθρο »SmoothWall Express 3.0

19 Μαρτίου 2014

Το SmoothWall είναι μια διανομή Linux που μετατρέπει έναν παλιό υπολογιστή σε τείχος προστασίας για το διαδίκτυο (firewall). Οι απαιτήσεις του είναι ελάχιστες, και ένα δίκτυο σπιτιού, μικρού γραφείου ή σχολείου (γενικά ένα δίκτυο 200 υπολογιστών) μπορεί να εξυπηρετηθεί από έναν 486 με ελάχιστη μνήμη (128 MB). Ο υπολογιστής αρχικά χρειάζεται πληκτρολόγιο, οθόνη, έναν οδηγό δίσκων για την αρχική εγκατάσταση και τουλάχιστον δυο κάρτες δικτύου, μια για σύνδεση στο διαδίκτυο και μια για το τοπικό δίκτυο. Μετά από αυτό, η όλη ρύθμιση και διαχείριση γίνεται μέσω ενός περιηγητή από οποιονδήποτε υπολογιστή στο τοπικό δίκτυο. Διαβάστε όλο το άρθρο »