Πρόγραμμα CRISS για την πιστοποίηση των Ψηφιακών Ικανοτήτων στα σχολεία της Δ.Ε

Το CRISS είναι ένα εκπαιδευτικό καινοτόμο πρόγραμμα, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , για την αξιολόγηση μιας ψηφιακής πλατφόρμας για την απόκτηση, αξιολόγηση και πιστοποίηση των ψηφιακών ικανοτήτων στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πιλοτική φάση του έργου CRISS θα ξεκινήσει το σχολικό έτος 2018-2019 και αφορά μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, Α’ ΓΕΛ και Α’ ΕΠΑΛ.

ΤΙ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
  1. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να εμπλουτίσουν τη διδασκαλία των ψηφιακών ικανοτήτων με εργαλεία αιχμής.
    2. Οι μαθητές που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τις προγραμματισμένες δραστηριότητες θα αποκτήσουν πιστοποίηση των ψηφιακών τους ικανοτήτων.
    3. Οι μαθητές θα εργαστούν σε ένα τεχνολογικό πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία.
    4. Συμμετοχή στη βελτίωση του μαθησιακού μοντέλου για τις ψηφιακές ικανότητες.
    5. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε επικαιροποιημένο περιεχόμενο και πηγές.

Σχετικά με Χρήστος Ρέτσας

Πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Kάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στις θεματικές περιοχές α) Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και β) Πληροφοριακών Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού. Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ 19 Πληροφορικής. Εκπαιδευτής προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Εκπαιδευτής Ενηλίκων (Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, πρώην Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). Εργαστηριακός Συνεργάτης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εκπαιδευτικοί, Λογισμικό. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση