4oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Scratch Game – 3η Ανακοίνωση

Το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, Σχολικούς Συμβούλους, Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής πανελλαδικά και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, προκηρύσσουν τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την ανάπτυξη ενός υπολογιστικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, καλλιεργώντας και προάγοντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.

Ο φετινός διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2017-18 είναι υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ (100518/Δ2/15-6-2017) και αφορά στην υλοποίηση ενός «Παιχνιδιού περιπέτειας » Ειδική θεματική του διαγωνισμού, χωρίς να είναι δεσμευτική, είναι η «Οδική Ασφάλεια», λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 2018 έχει ανακηρυχθεί ως έτος “Οδικής Ασφάλειας” από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο. Απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα δοθούν αντίστοιχα βραβεία και έπαινοι σε έργα μαθητών:

  • Δημοτικού
  • Γυμνασίου
  • Λυκείου (Γενικού & Επαγγελματικού)
  • Ειδικών σχολείων

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του διαγωνισμού στην διεύθυνση  http://festman.schoolab.gr/festival/21

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής έργων: 22η Απριλίου 2018

 

Σχετικά με Χρήστος Ρέτσας

Πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Kάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στις θεματικές περιοχές α) Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και β) Πληροφοριακών Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού. Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ 19 Πληροφορικής. Εκπαιδευτής προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Εκπαιδευτής Ενηλίκων (Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, πρώην Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). Εργαστηριακός Συνεργάτης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Διαγωνισμοί, Προγραμματισμός Η/Υ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση