Αναθέσεις ΕΠΑΛ 2018-19 για τους ΠΕ86

[Αναδημοσίευση από pe19.gr]

Σύμφωνα με την απόφαση Φ22/75401/Δ4/10-05-2018 οι αναθέσεις των μαθημάτων του Επαγγελματικού Λυκείου για τους ΠΕ86 έχουν ώς εξής:

Ι. Αναθέσεις μαθημάτων Γενικής Παιδείας των Α΄ και Β΄ τάξεων ΕΠΑΛ και των μαθημάτων Προσανατολισμού και Επιλογής της Α΄ τάξης ΕΠΑΛ

  • Οι ΠΕ86 (κατά προτεραιότητα με πτυχίο Μαθηματικών) έχουν τρίτη (Γ’) ανάθεση στα Μαθηματικά (Αλγεβρα – Γεωμετρία) της Α’ και Β’ Λυκείου
  • Οι ΠΕ86 έχουν πρώτη ανάθεση στο μάθημα Πληροφορικής της Α’ Λυκείου και στο μάθημα Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ της Β’ Λυκείου

ΙΙ. Αναθέσεις μαθημάτων Τομέων της Β΄ τάξης του ΕΠΑΛ

  • Α΄ Αναθέσεις για ΠΕ86 στα μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής (πλην Αγγλικών)
  • Β΄ Ανάθεση για ΠΕ86 στο μάθημα του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (Β΄ Τάξη):
    • Εισαγωγή στα Υπολογιστικά Συστήματα και τα Δίκτυα Επικοινωνιών

IΙΙ. Αναθέσεις μαθημάτων Γενικής Παιδείας και μαθημάτων Ειδικοτήτων της Γ΄ τάξης του ΕΠΑΛ

  • Οι ΠΕ86 έχουν πρώτη ανάθεση στο μάθημα Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ της Γ’ Λυκείου
  • Οι ΠΕ86 έχουν Α΄ Αναθέσεις στα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ (πλην Αγγλικών)
  • Οι ΠΕ86 έχουν Β΄ Αναθέσεις στα μαθήματα της ειδικότητας Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων Δικτύων και Επικοινωνιών, του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (Γ΄ Τάξη)
    • Δίκτυα Υπολογιστών,
    • Εγκατάσταση και Διαχείριση Δικτύων – Συντήρηση Υπολογιστικών Συστημάτων,
    • Ρομποτική

Υπάρχουν Β΄ Αναθέσεις σε μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής στους κλάδους ΠΕ84 και Α΄ ή Β΄ Αναθέσεις σε ΤΕ01.13.

Η διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων του τομέα της Πληροφορικής σε τμήμα με αριθμό παρακολουθούντων μαθητών μέχρι και δεκαέξι (16) διεξάγεται από έναν (1) εκπαιδευτικό, ενώ σε τμήμα με αριθμό παρακολουθούντων μαθητών από δεκαεπτά (17) και άνω διεξάγεται από δύο (2) εκπαιδευτικούς.

Η Τρίτη (Γ΄) Ανάθεση αφορά στη βασική ειδικότητα και ενεργοποιείται μετά την 30η Σεπτεμβρίου, με απόφαση του ΠΥΣΔΕ, για τυχόν κενά που δεν έχουν καλυφθεί, με την ίδια σειρά που ακολουθείται στην περίπτωση της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης. Επίσης, μετά την 30η Σεπτεμβρίου, εφόσον υπάρχουν διδακτικές ώρες που δεν έχουν καλυφθεί στο σχολείο ή στο σχολικό συγκρότημα ή στα όμορα σχολεία ή σε άλλα σχολεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, τότε οι διδακτικές ώρες της δεύτερης ανάθεσης ή της δεύτερης ειδικότητας μπορούν να υπερβούν τις έντεκα (11), μετά από σχετική απόφαση του ΠΥΣΔΕ.

Η ισχύς της παρούσης αρχίζει από το σχολικό έτος 2018-19.

Σχετικά με Χρήστος Ρέτσας

Πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Kάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στις θεματικές περιοχές α) Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και β) Πληροφοριακών Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού. Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλ. ΠΕ 19 Πληροφορικής. Εκπαιδευτής προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Εκπαιδευτής Ενηλίκων (Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, πρώην Ι.Δ.ΕΚ.Ε.). Εργαστηριακός Συνεργάτης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας).


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Θέματα, Εκπαιδευτικοί, Καθηγητές Πληροφορικής. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση