Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός: υπάρχει διέξοδος!

Στην Ευρώπη, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν, ότι 1 στα 4 παιδιά βιώνουν τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό σε κάποια φάση της ζωής τους. Η συνέπεια του ηλεκτρονικού εκφοβισμού στα θύματα είναι ευρέως γνωστή, επηρεάζει την αυτοεκτίμηση, τις σχολικές επιδόσεις και μπορεί ακόμα και να οδηγήσει σε αυτοκτονικές τάσεις. Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός έχει επίδραση ακόμα και στους θύτες, τους παρατηρητές, τους γονείς και τα σχολεία. Για αυτό το λόγο το παρακάτω βίντεο προορίζεται ως εργαλείο για όλους τους ενδιαφερόμενους:

  • Γονείς: Μάθετε στα παιδιά σας την ενσυναίσθηση και συζητείστε μαζί τους σχετικά με τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες.
  • Δάσκαλους και Καθηγητές: Βοηθείστε τα παιδιά να καταλάβουν τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στο τι είναι αστείο και τι είναι σκληρό και απάνθρωπο και βοηθήστε όλοι μαζί ώστε το σχολείο να αποκτήσει έναν χαρακτήρα κατά του εκφοβισμού.
  • Παιδιά: Εάν παρατηρήσετε ηλεκτρονικό εκφοβισμό, αναφέρετε το και προσφέρετε τη βοήθεια σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ευσθητοποίησης για τον Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό #DeleteCyberbullying στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://deletecyberbullying.eu

Κατηγορίες: Ασφάλεια. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση