Kino.to: Μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις για τη σύλληψη “πειρατών” στην ιστορία!

Δεκατρία άτομα που εμπλέκονταν με τη σελίδα Kino.to συνελήφθησαν στα πλαίσια μιας συγχρονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Το portal Kino.to ήταν μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε ημέρα είχαν δωρεάν πρόσβαση σε πρόσφατες ταινίες μέσω streaming video. Αυτή η επιτυχία έκλεισε πριν από λίγες ώρες, όταν εκατοντάδες αστυνομικοί εισέβαλαν σε πολλαπλές κατοικίες και data centers ατόμων που εμπλέκονταν με το site. Μόνο στη Γερμανία η αστυνομική δύναμη αποτελούταν από 250 όργανα, υποβοηθούμενη από 17 ειδικούς επί των υπολογιστών…
Με ένταλμα του γενικού εισαγγελέα της Δρέσδης, η αστυνομία έκανε δεκατρείς συλλήψεις, ενώ ένα δέκατο τέταρτο άτομο αναζητείται. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την επαγγελματική παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.
Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα kino.to είναι κλειστή. Οι επισκέπτες βλέπουν – μεταξύ των άλλων – το εξής μήνυμα στα Γερμανικά:
“Χρήστες του Internet που έχουν δει πειρατικά ή έχουν μοιράσει παράνομα αντίγραφα των ταινιών υπάρχει περίπτωση να διωχθούν ποινικά”.
Οι ταινίες που προβάλλονταν παράνομα δεν βρίσκονταν στους servers του Kino.to. Η ιστοσελίδα παράπεμπε τους επισκέπτες της σε ιστοσελίδες που φιλοξενούν αρχεία και άλλα streaming services. Το Kino.to λειτουργούσε με ένα “παρασιτικό επιχειρηματικό μοντέλο” και συνεργαζόταν στενά με τα sites που φιλοξενούσαν τις ταινίες, με επικερδείς συνεργασίες. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Δρέσδης, το Kino.to είχε κέρδη της τάξης των εκατομμυρίων ευρώ. Παρ’ όλο που η υπηρεσία ήταν πιο δημοφιλής στο γερμανόφωνο πληθυσμό, είχε τραβήξει και την προσοχή της Αμερικανικής MPAA. Σύμφωνα με πόρισμά τους, το Kino.to έδινε παράνομη πρόσβαση σε πάνω από 300.000 επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και περισσότερες από 66.000 ταινίες.
Κατηγορίες: Κακόβουλο Λογισμικό. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση