Φορητός σε… αναζήτηση!

To παρακάτω άρθρο αναδημοσιεύεται με την άδεια του συναδέλφου Δημήτρη Κανά, από το labschool.eu

Σχεδόν όλα τα σχολεία έχουν αγοράσει φορητούς υπολογιστές. Η χρήση τους σχετίζεται συνήθως με παρουσιάσεις προγραμμάτων μέσα ή έξω από το χώρο της σχολικής μονάδας. Υπάρχει συχνά ο κίνδυνος να χαθεί ένας φορητός υπολογιστής πράγμα που σίγουρα θα φέρει σε δύσκολη θέση τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και το διευθυντή του σχολείου. Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει δυνατότητα εντοπισμού ενός φορητού υπολογιστή και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το σχολείο.

  • Λειτουργία της υπηρεσίας.

Σύστημα εντοπισμού μιας συσκευής είτε πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε για ένα κινητό τηλέφωνο. Η υπηρεσία βασίζεται σ` ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και προσφέρει πακέτο δωρεάν χρήσης μέχρι τριών συσκευών για κάθε λογαριασμό.

  • Γλώσσα περιβάλλοντος χρήσης.

Το περιβάλλον χρήσης του λογισμικού και της υπηρεσίας είναι στην αγγλική γλώσσα. Δεν υπάρχει υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας και προτείνεται από το εργαστήριο να μη χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά στα μηνύματα ή στα ονόματα των συσκευών μέσα στην υπηρεσία.

  • Δικαιώματα χρήσης και προϋποθέσεις.

Βασική προϋπόθεση χρήσης της υπηρεσίας είναι η εγκατάσταση ενός εργαλείου, ανοιχτού κώδικά, που δίνει τον κατάλληλο «παλμό» ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα στα συστήματα της υπηρεσίας. Το εργαλείο δεν επιβαρύνει το σύστημα, ούτε εμφανίζεται στο χρήστη λειτουργώντας έτσι «αθόρυβα» στο παρασκήνιο. Επίσης απαιτείται και η δημιουργία ενός λογαριασμού στη διαδικτυακή υπηρεσία προκειμένου να γίνει η διαχείριση του τρόπου λειτουργίας του εργαλείου στις συσκευές.
Read more: http://www.labschool.eu/web-service/research-education/prey-laptop-missing.html#ixzz1NwIkmo6N
LabSchool.EU

Κατηγορίες: Δίκτυα, Εργαλεία για την Τάξη & τον Καθηγητή. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση