Microsoft: Διαγωνισμός για Πρωτοπόρους Δασκάλους και Καθηγητές

H Microsoft Ελλάς διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων και Καθηγητών, ο οποίος εντάσσεται στην ευρύτερη εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Συνεργάτες στη Μάθηση», η οποία έχει ως βασικό στόχο την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός αυτός προσβλέπει στην ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα, μέσα από το διαγωνισμό, ενθαρρύνεται η προώθηση και η ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer κ.λπ.

Ενδεικτικά κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η πρωτοτυπία και η ευρηματικότητα, τόσο στο θέμα όσο και στις τεχνικές/τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, η συμμετοχή των μαθητών στην όλη διαδικασία, καθώς και η αποτελεσματικότητα της μεθόδου διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου που επιλέχθηκε.

Από τις συμμετοχές στον ελληνικό διαγωνισμό, θα διακριθούν τρεις, οι οποίες και θα συμμετάσχουν στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Πρωτοπόρων Δασκάλων που πρόκειται να διοργανωθεί από τη Microsoft στη Μόσχα το Μάρτιο του 2011, όπου και θα αναδειχθούν οι κορυφαίοι πρωτοπόροι δάσκαλοι από όλη την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες, πρακτικές και ιδέες με Ευρωπαίους συναδέλφους τους, να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και να ενημερωθούν για τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα, από το 2004 μέχρι σήμερα, έχει κερδίσει 4 Πανευρωπαϊκές Διακρίσεις.

Οι νικητές του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων, ο οποίος για το 2011 θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον της Αμερικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση Mathisi@microsoft.com ή να στείλουν μία παρουσίαση της δραστηριότητάς τους, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.microsoft.com/hellas/ief

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό είναι η Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011.

Κατηγορίες: Microsoft Family, Διαγωνισμοί. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση