Έρχεται το Wi-Fi Direct, «ο φονιάς του Bluetooth»…

Όπως ανακοίνωσε η Wi-Fi Alliance, η «συμμαχία» που έχει αναλάβει την τυποποίηση προτύπων που σχετίζονται με την ασύρματη επικοινωνία μέσω Wi-Fi, τα πρώτα προϊόντα από τις Atheros, Broadcom, Intel, Ralink, Realtek και Cisco που θα κάνουν χρήση του Wi-Fi Direct, του νέου προτύπου ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών, έχουν ήδη λάβει την απαραίτητη έγκριση.

Το Wi-Fi Direct, γνωστό σε εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ εταιρειών και σαν «ο φονιάς του Bluetooth», αναμένεται να δίνει σε συσκευές τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ασύρματες συνδέσεις μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας ενός είδους peer-to-peer Wi-Fi, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη κάποιου router για την επίτευξη της επικοινωνίας. Μέσω του Wi-Fi Direct θα επιτυγχάνεται μεταφορά δεδομένων η οποία θα είναι έως και 25 φορές ταχύτερη σε σχέση με το Bluetooth 2.0, εξ ου και η χρήση του όρου «Bluetooth Killer» από ορισμένους.


Όπως δήλωσε και ο κ. Edgar Figueroa, Διευθύνων Σύμβουλος της Wi-Fi Alliance, «Δημιουργήσαμε το συγκεκριμένο πρότυπο έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα εφαρμογών στις οποίες απαιτείται επικοινωνία μεταξύ συσκευών, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης του Internet ή κάποιου άλλου τύπου δικτύου για να επιτευχθεί αυτό. Δίνουμε έτσι στους χρήστες τη δυνατότητα να συνδέουν τις συσκευές τους όταν αυτοί θέλουν, με τον τρόπο που επιθυμούν και σε οπουδήποτε σημείο και αν βρίσκονται. Επιπρόσθετα, μέσω του προγράμματος αδειοδότησης, θα γίνουν διαθέσιμες συσκευές οι οποίες θα είναι συμβατές μεταξύ τους, ανεξαρτήτως κατασκευάστριας εταιρείας.»

Η προαναφερθείσα «συμμαχία» έκανε γνωστό πως η ποικιλία των προϊόντων που θα χρησιμοποιούν τη νέα αυτή τεχνολογία αναμένεται να εμπλουτιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, ανακοινώθηκαν ήδη και οι πέντε πρώτες συσκευές, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε φορητούς υπολογιστές. Περισσότερες εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν συμβατά προϊόντα μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ η συγκεκριμένη τεχνολογία θα υιοθετηθεί στο μέλλον από κινητά τηλέφωνα, κάμερες, τηλεοράσεις, mp3 players και άλλες παρόμοιες συσκευές.

Ήδη έχει κάνει την εμφάνιση της και η σχετική λίστα ερωτήσεων και απαντήσεων (σε μορφή pdf), μέσω της οποίας δίνονται αναλυτικές πληροφορίες γύρω από το τι ακριβώς είναι το Wi-Fi Direct.


Πηγή: myphone.gr

Κατηγορίες: Δίκτυα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση