[ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ] H Ινδία αντεπιτίθεται: Το φθηνότερο laptop στον κόσμο!

Η Ινδία αντεπιτίθεται. Ο υπουργός Ανάπτυξης της χώρας, Kabil Sibal, παρουσίασε στα διεθνή ΜΜΕ το φθηνότερο φορητό υπολογιστή (laptop) στον κόσμο, τον οποίο θα μπορεί να προμηθευτεί οποιοσδήποτε έναντι του ποσού των 27 ευρώ!!!

Ο Kabil Sibal είπε ότι ο υπολογιστής που θα έχει λειτουργικό σύστημα Linux αναμένεται να παρουσιαστεί πρώτα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα το 2011 και πως σκοπός των δημιουργών του είναι να ρίξουν την τιμή πιο χαμηλά και να φτάσει ακόμα και κάτω από τα 10 ευρώ…

Πηγή: Sigmalive


[ΠΡΟΣΘΗΚΗ 12/08/2010]

Μια ταμπλέτα των $35 λοιπόν. Βασισμένη σε λειτουργικό Android, με miniSD κάρτα για σκληρό δίσκο, WiFi και 3G πρόσβαση στο ίντερνετ, 2GB RAM, οθόνη 7 ιντσών και webcam. Ένα πραγματικό tablet PC δηλαδή, και μάλιστα με πολύ ικανοποιητική απόδοση και σε μια απίστευτα χαμηλή τιμή!

Το “laptop των $35”, όπως επιμένουν να το λένε στην Ινδία παρόλο που δεν είναι laptop, είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ινδίας και ο Υπουργός Ανθρωπίνων Πόρων Kapil Sibal εμφανίστηκε στην τηλεόραση στη χώρα του (Gadget Guru/NDTV) για να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η κυβέρνηση της Ινδίας σκοπεύει να το μοιράσει στα πανεπιστήμια από το 2011. Και η τιμή του είναι $35 για την παραγγελία της κυβέρνησης για 1.000.000 συσκευές, όχι για τη λιανική διάθεση. Αλλά με τόσα χρήματα μπορείς να εφοδιάσεις κάθε μαθητή και φοιτητή με ένα. Το κόστος της, έστω και για μαζική αγορά από μια κυβέρνηση, είναι κάτω από το κόστος του μέσου πανεπισημιακού εγχειριδίου στις δυτικές χώρες.

Πηγή  προσθήκης: ηλεκτρονικός αναγνώστης


Κατηγορίες: Υλικό. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 Responses to [ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ] H Ινδία αντεπιτίθεται: Το φθηνότερο laptop στον κόσμο!

  1. Ο/Η Ζωή Αμπράζη λέει:

    Είναι ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του OLPC για αυτό το εγχείρημα. Αναλυτικά η κριτική εδώ τhttp://www.npr.org/blogs/alltechconsidered/2010/07/27/128800669/indian-government-35-tablet-skeptic#more αλλά και τo “άνοιγμα” του Negroponte προς την Ινδική κυβέρνηση http://blog.laptop.org/2010/07/29/welcoming-indias-tablet/

    http://twitter.com/abrazi

  2. Σίγουρα, η είδηση που έρχεται από την Ινδία χρειάζεται διερεύνηση. Δεν αποτελεί απαραίτητα είδηση προς ενθουσιασμό.

Αφήστε μια απάντηση