Γονικός έλεγχος της χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά

Έχουν αναπτυχθεί πολλές πλατφόρμες για γονικό έλεγχο, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από εκπαιδευτικούς (σε συνεργασία με τους γονείς). Ορισμένες από αυτές είναι επί πληρωμή και άλλες διατίθενται δωρεάν.


Ο τεχνολογικός αναλφαβητισμός των γονέων ώθησε τους δημιουργούς σε λύσεις, τις οποίες μπορεί εύκολα να υιοθετήσει ο μέσος γονέας-χρήστης (που γνωρίζει και λίγα αγγλικά). Παρακάτω δίνουμε ορισμένες λύσεις προς δοκιμή:


  • McGruff Safeguard: το δοκιμασάμε και το προτείνουμε. Εύκολη και δωρεάν λύση.
  • LogProtect: άλλη μια δωρεάν λύση, την οποία προτείνει και το insafe.
  • Kid innovation: “παιχνιδιάρικο”, με χρέωση.
  • Net nanny: εμπνέει περισσότερο, δίνει επιπλέον mac & mobile λύσεις, με χρέωση.

Θα ήταν χαρά μας αν μαθαίναμε και τις δικές σας προτάσεις περί γονικού ελέγχου.

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Δίκτυα, Εργαλεία για την Τάξη & τον Καθηγητή, Τ.Π.Ε. στην Κοινωνία & στον Πολιτισμό. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Γονικός έλεγχος της χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά

  1. H δωρεάν έκδοση του mcGruff safeguard στέλνει ημερήσια αναφορά με email στο γονέα περί της διαδικτυακής δραστηριότητας του παιδιού. Πλην όμως, η δραστηριότητα δεν καταγράφει την ανταλλαγή emails. Αυτό γίνεται επί πληρωμή. Η δωρεάν έκθεση περιλαμβάνει: πόση ώρα ήταν το παιδί συνδεδεμένο στο internet, πόσες ιστοσελίδες επισκεύθηκε, πόσα μηνύματα chat αντάλλαξε (μπορεί να δει ο γονέας και το περιεχόμενο των μηνυμάτων), πόση δραστηριότητα είχε το παιδί σε social networks (e.g. facebook, myspace), αλλά και κωδικούς που χρησιμοποιήθηκαν. H αναλυτική ενημέρωση του γονέα γίνεται γίνεται από τη σελίδα http://gomcgruff.com/m/login.asp#

Αφήστε μια απάντηση