IBM: Καταπολέμηση του εγκλήματος με pattern recognition

H ΙΒΜ ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου ότι σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα του Memphis (ΗΠΑ) κατάφερε να μειώσει δραστικά το σοβαρό έγκλημα κατά 30% και το βίαιο έγκλημα κατα 15% από το 2006 μέσω ειδικού λογισμικού πρόβλεψης και ανάλυσης.

Tο λογισμικό της IBM αναλύει και προβλέπει τάσεις (trends) υποδεικνύοντας πιθανά σημεία εμφάνισης του εγκλήματος (hot spots) με βάση ιστορικά στοιχεία και ειδικούς αλγόριθμους. Οι αστυνομικές δυνάμεις τοποθετούνται και δραστηριοποιούνται στα σημεία όπου αναμένεται η παραβατική συμπεριφορά προκειμένου να αποτρέψουν ή να συλλάβουν τους εγκληματίες.

Το σύστημα έχει τα αρχικά CRUSH (Criminal Reduction Utilizing Statistical History) δηλαδή σύστημα μείωσης της εγκληματικότητας με τη χρήση ιστορικών στατιστικών στοιχείων.

Στο Δ.Τ. αναγράφεται ότι η αστυνομία του Μέμφις “αλλάζει το πρόσωπο της δημόσιας τάξης αναλύοντας παλαιότερα pattern εγκληματικής συμπεριφοράς προκειμένου να χαρτογραφήσει τα σημεία μελλοντικής εμφάνισης εγκληματικότητας”.

Η IBM τα τελευταία 4 χρόνια διέθεσε 11 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αναπτύξει λογισμικό ανάλυσης και προβλέψεων αφιερώνοντας 5000 συμβούλους και κάνοντας 19 εξαγορές. Σήμερα η IBM δουλεύει με περισσότερους από 250.000 πελάτες παγκοσμίως στον τομέα των predictive analytics συμπεριλαμβανομένων 22 από τις 24 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου και τους 18 απ’τους 22 μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς του κόσμου.

Πηγή: the internet world

Κατηγορίες: Ασφάλεια, Επικαιρότητα, Λογισμικό. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση