Jolicloud OS, ιδανικό για netbooks

To δοκιμάσαμε σε virtual box. Δίνει αυτά που υπόσχονται οι δημιουργοί του, μέσω ενός καλαίσθητου interface: “όχι πλέον ταλαιπωρία στην εγκατάσταση! Επιλέγουμε και εγκαθιστούμε εμείς για εσάς τα καλύτερα (λογισμικά) και τα πιο πρόσφατα drivers, ώστε όλα απλά να λειτουργούν σωστά: wifi, bluetooth, ήχος, 3G modems κ.λπ.”

Το jolicloud είναι linux-based λειτουργικό (βασίζεται στο ubuntu 9.10 και στο debian) και δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης τοπικά, αλλά και δικτυακά. Προσφέρει ένα πλήθος αξιόλογων προγραμμάτων προς εγκατάσταση με ιδιαίτερα εύχρηστο τρόπο και ένα μόνο κλικ (μεταξύ των οποίων: dropbox, wine). Το σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζονται γνώσεις linux για έναν απλό χρήστη… Εγκαθίσταται στο 98% των netbooks που κυκλοφορούν στην αγορά και θεωρείται κατάλληλο για υπολογιστές με περιορισμούς σε μνήμη, χωρητικότητα σκληρού δίσκου, μέγεθος οθόνης κ.λπ. (βλ. κι εδώ)

Δείτε το εδώ και κάνετε λήψη. Κάνετε κλικ στην εικόνα για να δείτε ένα jolicloud snapshot σε μεγέθυνση.

jolicloud.png

Τί είναι τα Cloud Operating Systems; Πρόκειται για διανομές linux, οι οποίες είναι browser based. Είναι λειτουργικό που τρέχει μέσα από έναν φυλλομετρητή, δίνοντας πρόσβαση σε μια σειρά από πολλές και αξιόλογες web-based εφαρμογές. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί ο χρήστης να εκτελεί πολλές καθημερινές λειτουργίες, χωρίς όμως να χρειάζεται να εκκινηθεί ένα πλήρες λειτουργικό. Τα cloud os είναι σχεδιασμένα επίσης για mobile internet devices.

Κατηγορίες: Linux distros, Ελεύθερο λογισμικό. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Jolicloud OS, ιδανικό για netbooks

  1. Ανακοινώθηκε ότι από τις 4/8/2010, είναι διαθέσιμη η τελική έκδοση 1.0 του jolicloud προς λήψη.

Αφήστε μια απάντηση