Αποθετήριο Πιστοποιημένου Εκπαιδευτικού Λογισμικού & Κατάλογος Δράσεις Ενημέρωσης της Τ.Σ.

Αγαπητοί συνεργάτες καλησπέρα!

 

Όπως ήδη γνωρίζετε κατόπιν σχετικής άδειας από το Π.Ι., η Τεχνική Στήριξη προχώρησε σε μετατροπή των εκπαιδευτικών λογισμικών που διαθέτει το Π.Ι. στην ιστοσελίδα του, σε μορφή deb για αυτοματοποιημένη εγκατάσταση των συγκεκριμένων εφαρμογών στο ubuntu, καθώς και στις απαραίτητες ρυθμίσεις σε browsers, media players κλπ για την αναπαραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου που περιλαμβάνουν οι εφαρμογές.

Τα λογισμικά είναι διαθέσιμα από αποθετήριο που βρίσκεται στον Ενημερωτικό Κόμβο της ΤΣ. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες στο http://ts.sch.gr/repo. Για προβλήματα σε σχέση με τη λειτουργία των εφαρμογών μπορείτε να ανοίγετε tickets στο σύστημα helpdesk.

 

Επιπλέον σε συνεργασία με την ελληνική ομάδα fedora το αποθετήριο πλέον υποστηρίζει και τον .rpm package manager (για συστήματα fedora, opensuse κλπ) στο http://ts.sch.gr/repo/rpm Tο .rpm αποθετήριο το υποστηρίζει η ελληνική ομάδα fedora.

 

Τέλος στη Βιβλιοθήκη του Ενημερωτικού Κόμβου δημιουργήθηκε νέα κατηγορία καταλόγου με τον Τίτλο «Δράσεις Ενημέρωσης της ΤΣ» και περιλαμβάνει ενημερώσεις της Τεχνικής Στήριξης σε συνέδρια & περιοδικά τον τελευταίο χρόνο.

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η πρόταση για αξιοποίηση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού στα ΣΕΠΕΗΥ που περιλαμβάνει thin/fat clients, εκπαιδευτικό λογισμικό κλπ για τα ΣΕΠΕΗΥ με την ερχόμενη έκδοση του Ubuntu (10.04).

Δημοσιεύθηκε στην Linux distros, Γενικά & Ανακοινώσεις Π.Σ.Δ.. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση