Έφτασε η ώρα του i-pad!

Με την άφιξη του i-pad, του νέου υπολογιστή τσέπης της Apple, οι επιτραπέζιοι και φορητοί υπολογιστές δε θα αργήσουν να μπουν στο ντουλάπι. Το i-pad, που φέρνει την επανάσταση στις νέες τεχνολογίες, παρουσιάστηκε χθες 27 Ιανουαρίου στο Σαν Φρανσίσκο απο τον Στηβ Τζομπς, επικεφαλής της Apple, και στοχεύει να κατακτήσει την αγορά.

 

 i-pad.jpg

Μοιάζει με i-phone σε μεγαλύτερο μέγεθος, ζυγίζει μόλις 680 γραμμάρια, έχει πάχος 1,25 εκατοστά και η 9,7 ιντσών οθόνη του συναγωνίζεται με ευκολία την οθόνη ενός notebook, ενώ υποστηρίζει και μια σειρά από νέες εφαρμογές. Η μπαταρία του με μία φόρτιση μπορεί να παίζει 10 ώρες συνεχόμενα βίντεο και μπορεί να μείνει σε κατάσταση αναμονής για ένα μήνα. Ενσωματώνει επεξεργαστή 1GHz Apple A4 και διατίθεται σε εκδόσεις με εσωτερική μνήμη Flash από 16GB έως 64GB. Η τιμή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινά από τα 499 δολάρια για το απλό μοντέλο, ενώ το ακριβότερο μοντέλο θα φτάνει στα 829 δολάρια.

Στο παρελθόν ανήκει και το πληκτρολόγιο. Ένα μόνο κουμπί και η οθόνη αφής είναι αρκετά για τη νέα γενιά υπολογιστών.

“Και αυτό που κάνει αυτή η συσκευή είναι καταπληκτικό. Μπορείς να περιηγηθείς στο διαδίκτυο. Είναι η καλύτερη εμπειρία πλοήγησης που είχατε ποτέ. Είναι απίστευτο, να βλέπεις μία ολόκληρη ιστοσελίδα μπροστά σου και να μπορείς να την ελέγχεις με τα δάχτυλά σου. Είναι απίστευτα καταπληκτικό, πολύ καλύτερο από ένα λάπτοπ, πολύ καλύτερο από ένα έξυπνο τηλέφωνο” τονίζει ο Στηβ Τζομπς, επικεφαλής της Apple.

Με το γκάτζετ της Apple θα μπορεί κανείς να σερφάρει, να χρησιμοποιεί το email του καθώς και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, να αναπαράγει video και μουσική, να παίζει παιχνίδια, να διαβάζει ebooks. Ενώ αναμένεται να φέρει και αλλαγές στο πεδίο της μετάδοσης των ειδήσεων.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει διεθνώς τον Μάρτιο, ενώ οι εκδόσεις 3G δεν αναμένονται στη διεθνή αγορά πριν από τον Ιούνιο.

Βεβαίως εκτός από τους πολλούς θαυμαστές του νέου γκάτζετ υπάρχουν και αυτοί και εκφράζουν διαφορετική άποψη και μάλιστα με πολύ χιουμοριστική διάθεση.

Αυτοί που μάλλον θα μείνουν με το παράπονο φαίνεται να είναι οι gamers. “Στον τομέα των παιχνιδιών περιμέναμε να δούμε μία διαφορετική παρουσίαση, όπως τη δημιουργία μίας νέας συσκευής, μίας νέας πλατφόρμας” αναφέρει ο Σκοτ Λόου, δημοσιογράφος στο ign.com.

Ωστόσο, πιστοί της τεχνολογίας καλούνται να βγάλουν από την τσέπη τους τουλάχιστον 499 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποκτήσουν το απλό μοντέλο του πρωτοποριακού υπολογιστή.

 

Πηγή: ERT-online

Κατηγορίες: Επικαιρότητα, Υλικό. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση