USB: Η έκδοση 3.0 είναι εδώ!

Μέχρι σήμερα η φόρτιση των συσκευών κινητής τηλεφωνίας αλλά και ο συγχρονισμός με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή γινόταν με το γνωστό σε όλους USB 2.0 πρότυπο. Όμως o διάδοχός του είναι εδώ και πρόκειται για το USB 3.0 (ή αλλιώς SuperSpeed USB), το οποίο παρουσιάστηκε από το USB Implementers Forum στην έκθεση τεχνολογίας CES 2010.

 

usb3.jpg 

 

Μαζί με κάποια από τα προϊόντα που θα φέρουν αυτή την νέα τεχνολογία αποκαλύφθηκαν και κάποια από τα χαρακτηριστικά της. Συγκεκριμένα με το USB 3.0 ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων μέχρι και 10 φορές ταχύτερα σε σχέση με την υπάρχουσα τεχνολογία το οποίο σημαίνει ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 400 MB/s. Βεβαίως το γεγονός αυτό δεν θα αξιοποιηθεί μόνο από τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Το SuperSpeed USB θα χρησιμοποιηθεί και σε σκληρούς δίσκους, laptops και μητρικές κάρτες. Η Nokia φαίνεται πως το έχει ήδη συμπεριλάβει στα σχέδια της καθώς προσφέρει ένα σοβαρό πλεονέκτημα: Όπως όλα δείχνουν η θηλυκή θύρα θα είναι συμβατή προς τα πίσω με την αρσενική του παραδοσιακού microUSB.

Πέρα όμως από την αύξηση της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων θα αυξηθεί και η ταχύτητα φόρτισης καθώς το USB 3.0 λειτουργεί με 900mAh εν αντιθέσει με τα 500mAh του 2.0 ενώ παράλληλα έχουν γίνει προσπάθειες ώστε να καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια κατά την διαδικασία της φόρτισης. Το ερώτημα βέβαια είναι πότε θα δούμε κάποιον κατασκευαστή συσκευών κινητής τηλεφωνίας να ενσωματώνει την νέα τεχνολογία καθώς αυτό εξαρτάται και από άλλους παράγοντες όπως για παράδειγμα η ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής των καρτών μνήμης. Πάντως, τα νέα smartphones που πρόκειται να κυκλοφορήσουν, θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για την υιοθέτηση του νέου προτύπου.

 

Πηγή: My Phone Forum 

Κατηγορίες: Επικαιρότητα, Υλικό. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση