Διαδικτυακή και τηλεοπτική εκπαίδευση

Μία νέα πρακτική εφαρμόζεται από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Μέσω του διαδικτυακού τόπου της εκπαιδευτικής τηλεόρασης www.edutv.gr, δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές, που λόγω της νέας γρίπης αναγκάζονται να παραμείνουν στο σπίτι τους, να παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκείας δύο εβδομάδων, συναφή με το αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα, ώστε έτσι να μην μένουν πίσω στην διδακτέα ύλη.

 

 

internet.jpg

Το εν λόγω εγχείρημα έχει εγκριθεί από το “Παιδαγωγικό Ινστιτούτο” και ήδη δείχνει να έχει ανταπόκριση σε πολλούς μαθητές.

Η Άννα και ο Νικόλας είναι οι πρωταγωνιστές των μαθημάτων που προσφέρει η εκπαιδευτική τηλεόραση στους μαθητές του δημοτικού.

Μπαίνοντας στον διαδικτυακό τόπο www.edutv.gr, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2 εβδομάδων, διάρκειας 3 ωρών καθημερινά, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ξεχωριστό για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει εκπαιδευτικά θέματα ποικίλης ύλης, που σχετίζονται με το “αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών” για παρακολούθησή τους σε περίπτωση υποχρεωτικής παραμονής μαθητών στο σπίτι, σύμφωνα με το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την νέα γρίπη.

Η μάθηση γίνεται με ευχάριστο κατανοητό και βιωματικό τρόπο, γεγονός που προκαλεί το ενδιαφέρον σε πολλούς μαθητές ανεξαρτήτως από το αν έχουν νέα γρίπη. Σύμφωνα με την διευθύντρια της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης Σίσσυ Γκίκα, μόνο τις τέσσερις πρώτες ώρες λειτουργίας του προγράμματος επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα 240.000 χρήστες.

Με το εν λόγω εκπαιδευτικό υλικό, το υπουργείο παιδείας, στοχεύει στο να εμπλουτίσει τις γνώσεις των μαθητών και να εμβαθύνει στα γνωστικά αντικείμενα της ύλης του σχολείου τους και όχι να υποκαταστήσει πλήρως την δημιουργική δουλειά που γίνεται εντός της σχολικής τάξης.

ΠΗΓΗ: ΝΕΤ, ERT-online

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Θέματα, Επικαιρότητα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση