Διάθεση εξοπλισμού στο Γυμνάσιο Αιτωλικού

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ διέθεσε ένα Fast Ethernet Switch Cisco στο Γυμνάσιο Αιτωλικού. Το switch αντικατέστησε το παρωχημένης τεχνολογίας HUB που συνέδεε τα γραφεία των εκπαιδευτικών, του δ/ντη και τις αίθουσες.
Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από το ΠΣΔ και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών (Δ/νση ΠΣΔ & ΔΤ) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος». Πρόκειται για εξοπλισμό που χρησιμοποιούνταν στην 1η φάση δημιουργίας του ΠΣΔ (έργο Ασκός του Αιόλου) στους κεντρικούς κόμβους του ΠΣΔ και πλέον έχει αντικατασταθεί.

Το γραφείο ΠΛΗΝΕΤ αφαίρεσε από το switch τα ανεμιστηράκια που έκαναν θόρυβο, κατόπιν δοκίμασε τον εξοπλισμό για 2 εβδομάδες και τελικά τον εγκατέστησε στο εργαστήριο πληροφορικής του Γυμνασίου Αιτωλικού.

2 σχόλια στο “Διάθεση εξοπλισμού στο Γυμνάσιο Αιτωλικού

  1. Κομπορόζος Γεώργιος

    Συγνώμη, αλλά το σχολείο δεν μπορούσε να διαθέσει 50€ (!) για να πάρει ένα ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 16 πόρτες/ 1000άρι switch και “ζητιάνεψε” ένα αρχαίο 100άρι!

    1. Γιάννης Σιάχος Συντάκτης άρθρου

      Προφανώς και μπορούσε. Αλλά δεν υπήρχε ανάγκη… Στα σχολεία που υπάρχει ανάγκη (πχ έχουν LTSP) τους προτείνουμε να αναβαθμιστούν άμεσα. Και το κόστος στα Gigabit Switch που προτείνουμε για 16/24 θύρες είναι της τάξης των 100€. Σε όσα δεν υπάρχει ανάγκη δεν το κάνουμε. Άλλωστε η διαφορά του Hub 10/100 half duplex από ένα Fast Ethernet Switch Full duplex είναι χαοτική. Επιπλέον αξιοποιείται εξοπλισμός που θα ήταν παροπλισμένος χωρίς να ξοδεύει το σχολείο. Πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση αγοράστηκαν νέες πρίζες Legrand Mosaic και αντικατέστησαν 5 χαλασμένες / προβληματικές κτλ. Τέλος το συγκεκριμένο switch ήταν switch κεντρικού κόμβου του ΠΣΔ (full επαγγελματικών προδιαγραφών). Μην το υποτιμάς σαν δυνατότητες 🙂 και η αξία του τότε ήταν μερικές χιλιάδες ευρώ.

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.