Οδηγίες για ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση (e-me & eclass/η-τάξη)

21 Μαρτίου 2020 Γιάννης Σιάχος

Το υπουργείο παιδείας έχει πλέον (6/4/2020) δημιουργήσει ειδικό site για την τηλε-εκπαίδευση, με αναλυτικές οδηγίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Αρχικά είχε αναρτήσει σελίδα με οδηγίες για την ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση μέσω των πλατφορμών e-me & eclass (η-τάξη) όπου οι οδηγίες συνοψίζονται στο αρχείο pdf της σελίδας.

Δείτε επιπλέον και τον οδηγό ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του υπουργείου καθώς και Συχνές ερωτήσεις για τη χρήση των εφαρμογών, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κτλ

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύνδεση στις δύο πλατφόρμες είναι τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να διαθέτουν λογαριασμό στο ΠΣΔ. Για το άνοιγμα λογαριασμού στους μαθητές ακολουθήστε τις οδηγίες του υπουργείου. Η εμπειρία των πρώτων ημερών έδειξε ότι οι γονείς καλύτερα να προσπαθούν να ανοίξουν τους λογαριασμούς προς τα ξημερώματα (μετά τις 23:00), λόγω σοβαρής υπερφόρτωσης του συστήματος αυθεντικοποίησης (LDAP) του ΠΣΔ

Για την καλύτερη υποστήριξή σας έχουμε συγκεντρώσει συνδέσμους με πληροφορίες για τις δύο πλατφόρμες.

Πλατφόρμα e-me

Πλατφόρμα eclass ΠΣΔ (η-τάξη)

Επειδή παρατηρούνται προβλήματα στη δημιουργία λογαριασμών για τους μαθητές στο ΠΣΔ, (υπερφόρτωση – κατάρρευση υπηρεσίας) προτείνουμε τα μαθήματα που δημιουργούν οι συνάδελφοι στο eclass(η-τάξη) να είναι ανοιχτά (να μην είναι κλειδωμένα). Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα μπορούν να συνδεθούν ακόμη και αν δεν διαθέτουν λογαριασμό στο ΠΣΔ. Όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, μπορεί ο εκπαιδευτικός να κλειδώσει το μάθημά του, περιορίζοντας την πρόσβαση στους μαθητές του.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία .

1 σχόλιο

 1.    Γ. Σιάχος  |  9 Απριλίου 2020 στις 20:13     

  Πρόβλημα με τη μη λειτουργία της λειτουργίας των e-assignments στην πλατφόρμα e-me

  Από 6/4/2020 δεν υπάρχει πρόσβαση στο e-assignments της πλατφόρμας e-me. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η υποβολή των εργασιών των μαθητών (ούτε και η ανάθεση εργασιών από τους εκπαιδευτικού).

  ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ:
  Στον τοίχο της κυψέλης με μήνυμα μπορεί ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής να δηλώσει το link στα αρχεία που έχει βάλει στην υπηρεσία ΓΡΑΦΙΣ του ΠΣΔ https://grafis.sch.gr/apps/schtheme/manual/index.php
  Η συγκεκριμένη υπηρεσία επιτρέπει διαμοιρασμό φακέλου ή αρχείων μέσω συνδέσμου.
  Άρα ο εκπαιδευτικός μοιράζει το φάκελο με τις ασκήσεις.
  Οι μαθητές μοιράζουν το φάκελό τους με τις απαντήσεις

  Εναλλακτικά υπάρχει και η υπηρεσία «Τα αρχεία μου» του ΠΣΔ
  https://www.sch.gr/dorean-cloud-storage-sta-meli-psd-ypiresia-ta-ar/
  Aν και η Γραφίς έχει περισσότερες λειτουργικότητες και μοιάζει με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Google.

Αφήστε μια απάντηση


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Αρχείο

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία