Στατιστικά ανακυκλωμένου εξοπλισμού που επισκευάστηκε και δόθηκε στις σχολικές μονάδες για το 2019

12 Φεβρουαρίου 2020 Γιάννης Σιάχος

Το γραφείο Πλη.Νε.Τ. σε συνεργασία με την Ανακυκλώνω στην Πηγή, συγκέντρωσε εξοπλισμό που είχε δοθεί για ανακύκλωση, τον επισκεύασε και στη συνέχεια τον παραχώρησε σε σχολικές μονάδες.

Για το 2019, επισκευάστηκαν 76 οθόνες TFT και 21 Η/Υ, η αξία των οποίων (ως επισκευασμένων – refurbished) ξεπερνά τις 3.000€.

Τα υλικά που απαιτήθηκαν για τις επισκευές είχαν κόστος μικρότερο από 3€ ανά αντικείμενο, καθώς πολλές φορές κάποιος ανακυκλωμένος εξοπλισμός αξιοποιήθηκε ως ανταλλακτικά για να λειτουργήσει ο υπόλοιπος. Το κόστος των ανταλλακτικών που απαιτήθηκαν να αγοραστούν καλύφθηκε από τις σχολικές μονάδες που έλαβαν τον εξοπλισμό.

Με αυτόν τον τρόπο αντικαταστάθηκαν οι παμπάλαιες, επικίνδυνες για την υγεία των μαθητών και ογκώδεις οθόνες CRT, (οι οποίες συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν για ανακύκλωση σε κάποιες περιπτώσεις) και τα σχολικά εργαστήρια κέρδισαν σε χώρο και έγιναν πιο λειτουργικά. Αντίστοιχα αποσύρθηκαν Η/Υ ηλικίας 15-20 ετών.

Ευχαριστούμε τις σχολικές μονάδες που μας συνέδραμαν οικονομικά για να προμηθευτούμε τα κατάλληλα εργαλεία για τις επισκευές.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία .

Αφήστε μια απάντηση


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Αρχείο

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία