Προμήθεια εξοπλισμού ΤΠΕ για τις σχολικές μονάδες

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις 03/10/2018 αποφάσισε την ένταξη της πράξης για την ανανέωση του υπολογιστικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων της Δυτικής Ελλάδας. (ουσιαστικά βρήκε τα χρήματα για να γίνει η προμήθεια)

Υπήρξε μία καθυστέρηση στην υπογραφή του διαγωνισμού από πλευράς υπουργού παιδείας, οπότε τελικά η ανακοίνωση της διακήρυξης του διαγωνισμού στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό) πραγματοποιήθηκε στις 28/05/2019.

Στις 31/05/2019 ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών αύριο 28/06/2019.

Πιο αναλυτικά στοιχεία για το διαγωνισμό σχολικών μονάδων Α’βάθμιας & Β’βάθμιας εκπαίδευσης (περίληψη της διακήρυξης και αναλυτικό τεύχος) υπάρχουν διαθέσιμα στο https://www.minedu.gov.gr/to-ypoyrgeio/diagwnismoi-ergwn/41542-31-05-19-prokiryksi-ilektronikoy-diethni-anoiktoy-diagonismoy-me-titlo-promitheia-kai-egkatastasi-eksoplismoy-tpe-stis-sxolikes-monades-tis-perifereias-dytikis-elladas.

Στη σελίδα 84 του αναλυτικού τεύχους υπάρχει καταγεγραμμένος ο εξοπλισμός ανά σχολική μονάδα. (είναι αρχείο .rar ανοίξτε το με το 7zip και κατόπιν ανοίξτε το .pdf αρχείο)

Αντίστοιχα για τον εξοπλισμό μονάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης που αφορά στα ΕΠΑΛ – ΕΚ τα αναλυτικά στοιχεία για το διαγωνισμό (περίληψη της διακήρυξης και αναλυτικό τεύχος) υπάρχουν διαθέσιμα στο https://www.minedu.gov.gr/to-ypoyrgeio/diagwnismoi-ergwn/40482-04-04-19-prokiryksi-ilektronikoy-diethni-anoiktoy-diagonismoy-me-titlo-promitheia-ergastiriakoy-eksoplismoy-monadon-epaggelmatikis-ekpaidefsis-perifereias-dytikis-elladas

Δυστυχώς αυτή η εξάμηνη καθυστέρηση πρακτικά σημαίνει ότι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η υπογραφή σύμβασης θα γίνει περίπου το Πάσχα του 2020. Κατόπιν η εταιρία που έχει υπογράψει σύμβαση θα πρέπει εντός 2 μηνών να αρχίσει την παράδοση του εξοπλισμού.

Αναμένω αυτό να γίνει τμηματικά σε περίπου 12 μήνες από τώρα, δηλαδή εντός του Ιούνη 2020 και κατόπιν εντός του Σεπτέμβρη 2020.