Δημιουργία Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. σε Δημοτικά Σχολεία

Το 1ο Δημοτικό Αιτωλικού, το 5ο Δημοτικό Μεσολογγίου και το Δημοτικό Αντιρρίου προχώρησαν στην υλοποίηση της μελέτης που είχε κάνει ο υπ. του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Μεσολογγίου σχετικά με τις απαιτήσεις δικτυακής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης για τη δημιουργία του Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.

Αν και οι αίθουσες ήταν σχετικά μικρές βρέθηκε η σωστή διάταξη ώστε να φιλοξενηθούν 8-12 θέσεις εργασίας με υψηλά πρότυπα ασφάλειας και προστασίας των μαθητών. Όσον αφορά στους Η/Υ, αξιοποιήθηκαν μεταχειρισμένοι Η/Υ που έγιναν δωρεές ή πεπαλαιωμένες εξοπλισμός που διέθεταν τα σχολεία. Το κάθε σχολείο πέραν του κόστους της εγκατάστασης δομημένης καλωδίωσης έκανε προμήθεια μόνο 1 Η/Υ και 1 gigabit switch με συνολικό κόστος 550€ και σε αυτά εγκαταστάθηκε η λύση του Ubuntu LTSP.

Όσα σχολεία ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν κάποιο από τα παραπάνω σχολεία για να ενημερωθούν τόσο για το κόστος όσο και για την ποιότητα της λύσης. Το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αιτ/νίας είναι στη διάθεσή τους να τους υποστηρίξει τόσο κατά την υλοποίηση της μελέτης της δικτυακής υποδομής (για τις συνθήκες της συγκεκριμένης αίθουσας) και κατόπιν για τον έλεγχο ορθής εγκατάστασης όσο και για την εγκατάσταση και παραμετροποίηση των Η/Υ.

1dim-aitol-11dim-aitol-2 1dim-aitol-35dim-mesol1 5dim-mesol2