Αλλαγή εμφάνισης του Ψηφιακού Πιστοποιητικού σε έγγραφα .pdf

Όταν υπογράφουμε ψηφιακά ένα έγγραφο .pdf εμφανίζεται ένα ορθογώνιο πλαίσιο που περιέχει τα στοιχεία μας με λατινικούς χαρακτήρες, μαζί με λεπτομέρειες για την υπογραφή (ημερομηνία, ώρα, …).

Οι διαστάσεις του ορθογώνιου πλαισίου καθορίζουν και το μέγεθος του κειμένου της υπογραφής, αλλά κυρίως την αναδίπλωση του κειμένου για το ονοματεπώνυμό μας. Επομένως, αν δεν θέλουμε να κόβεται το όνομά μας μέσα στο πλαίσιο, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να είναι αρκετά μακρόστενο το ορθογώνιο όταν το σχεδιάζουμε.

Εκτός όμως από τις διαστάσεις του πλαισίου, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε και την εμφάνιση της υπογραφής μας, στις ιδιότητες του Acrobat Reader. Αυτό μπορεί να γίνει στο παράθυρο που περιμένει να πατήσουμε του κουμπί (Sign), δηλαδή το τελευταίο παράθυρο πριν μας ζητήσει τον κωδικό μας. Στο πάνω μέρος του παραθύρου υπάρχει η επιλογή (Create) που μας επιτρέπει να ρυθμίσουμε μια σειρά από λεπτομέρειες, όπως η εμφάνιση του κειμένου ή μιας εικόνας.

Έτσι μπορούμε πχ να αντικαταστήσουμε το ονοματεπώνυμό μας στην αριστερή πλευρά με το σχέδιο μιας ιδιόχειρης υπογραφής,

ή να προσθέσουμε μια εικόνα της επιλογής μας (η οποία θα πρέπει να είναι αποθηκευμένη σε μορφή .pdf),

ή να επιλέξουμε να εμφανίζεται μόνο το όνομά μας.

Παρατήρηση: Οι ουσιαστικές πληροφορίες του ψηφιακού πιστοποιητικού είναι αποθηκευμένες στις ιδιότητες του εγγράφου .pdf και δεν έχει σημασία αν εμφανίζονται ή όχι κάποιες πληροφορίες στο πλαίσιο. Επομένως, η αλλαγή εμφάνισης γίνεται αποκλειστικά για αισθητικούς λόγους και δεν επηρεάζει την εγκυρότητα του εγγράφου.

Επιστροφή στο κεντρικό άρθρο:

Ψηφιακά Πιστοποιητικά – Επισκόπηση Διαδικασίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων