Webex – Αποστολή συνδέσμων στο chat

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η λύση που προτείνεται παρακάτω αποτελεί εναλλακτική ΜΟΝΟ για την περίπτωση που ο διαμοιρασμός της οθόνης σας δεν εμφανίζεται ικανοποιητικά στους μαθητές σας. Έχει δυο σημαντικά μειονεκτήματα:

  1. Δεν έχετε τον πλήρη έλεγχο του υλικού που διαμοιράζεστε (πχ δεν μπορείτε να διακόψετε το βίντεο σε κάποιο σημείο για να το κουβεντιάστε), και
  2. Δεν ισχύει η μηδενική χρέωση δεδομένων, όταν οι μαθητές συνδέονται από το κινητό.
Αποστολή Βίντεο
Αν θέλουμε να δείξουμε βίντεο στους μαθητές μας μέσα από το webex, θα είναι δύσκολο να το μοιράσουμε μέσα από τη τηλεδιάσκεψη, επειδή η σύνδεση δικτύου στους περισσότερους μαθητές θα είναι αργή και το βίντεο δεν θα τους εμφανίζεται σωστά (έως και καθόλου).

Μια απλή και λειτουργική λύση είναι να στείλουμε στους μαθητές τον σύνδεσμο για το βίντεο και να το ανοίξουν μόνοι τους, ο καθένας στον υπολογιστή του:

  • Ανοίγουμε μια καρτέλα στον περιηγητή μας (Chrome, Firefox, …) και πάμε στο Youtube. Αφού βρούμε το βίντεο που θέλουμε να δώσουμε στους μαθητές, κάνουμε στη διεύθυνση url δεξί κλικ -> Αντιγραφή.
  • Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην τηλεδιάσκεψή μας στο chat, και κάνουμε δεξί κλικ -> Επικόλληση. Έτσι μπορούν οι μαθητές να δουν τον σύνδεσμο στο chat και να κάνουν κλικ πάνω του, για να ανοίξουν το βίντεο στον δικό τους υπολογιστή.

   

Αποστολή αρχείου μέσω Google Drive
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να τους στείλουμε και κάποιο αρχείο, πχ ένα έγγραφο, ή μια φωτοτυπία σε .pdf (αρκεί να το έχουμε διαθέσιμο online). Για να κάνουμε πχ μια φωτοτυπία διαθέσιμη online, μπορούμε να την ανεβάσουμε στο Google Drive:

  • Απο τον περιηγητή πηγαίνουμε στο google.gr και μετά από το κουμπάκι με τις τελίτσες πάνω  δεξιά, επιλέγουμε την εφαρμογή Drive (Αν δεν είμαστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό gmail μας, θα πρέπει να συνδεθούμε).
  • Πατάμε το κουμπάκι (+) στο αριστερό μενού, και κάνουμε Μεταφόρτωση αρχείου. Βρίσκουμε το έγγραφο .pdf στον υπολογιστή μας και το ανεβάζουμε.
  • Για να μοιραστούμε το αρχείο με τους μαθητές μας, θα κάνουμε πάνω του δεξί κλικ -> Λήψη συνδέσμου.
  • Στο πλαίσιο που εμφανίζεται θα πρέπει να ορίσουμε ποιος θα έχει πρόσβαση στο αρχείο, και με τι δικαιώματα. Το σύνηθες είναι να ορίσουμε ότι όποιος διαθέτει τον σύνδεσμο, έχει δικαίωμα για ανάγνωση (άλλες φορές μπορεί να θέλουμε και δικαίωμα επεξεργασίας).
  • Πατάμε Αντιγραφή συνδέσμου, επιστρέφουμε στην τηλεδιάσκεψή μας και στο chat κάνουμε δεξί κλικ -> Επικόλληση.

 

Μία σκέψη στο “Webex – Αποστολή συνδέσμων στο chat

  1. Πάρα πολύ κατατοπιστικά όλα.Ευχαριστούμε πολύ κ.Κυριαζή.Έπρεπε να ενδιαφερθούν κι άλλοι,για μας που δεν ξέρουμε την πλατφόρμα.Πείραζε να γίνει ένα σεμινάριο ταχύρυθμο;Να είστε καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων