Φωτογράφιση και Αποστολή Φωτοτυπίας

Συχνά έχουμε κάποια πληροφορία που είναι αποτυπωμένη στο χαρτί και χρειάζεται να τη στείλουμε σε κάποιον σε ηλεκτρονική μορφή. Η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω αφορά δυο περιπτώσεις:

  1. Τον εκπαιδευτικό που έχει έντυπο υλικό (φωτοτυπίες) και θέλει να τις αναρτήσει σε μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, και
  2. Τον μαθητή, που του ζητήθηκε να κάνει μια εργασία και θέλει να την στείλει για έλεγχο στον εκπαιδευτικό.

Για να ψηφιοποιήσουμε το υλικό μας:

  1. Στο κινητό μας κάνουμε εγκατάσταση μια εφαρμογή τύπου pdf scanner. Αρκετές δημοφιλείς εφαρμογές απαιτούν τη δημιουργία λογαριασμού. Εμείς επιλέξαμε την εφαρμογή Tiny Scanner – PDF Scanner App που δεν ζητάει λογαριασμό (όμως εμφανίζει διαφημίσεις). Αν έχετε επιλέξει άλλη εφαρμογή, η ουσία δεν αλλάζει, όμως θα πρέπει να εντοπίσετε τις επιλογές που αντιστοιχούν στα βήματα που ακολουθούν.
  2. Ανοίγουμε την εφαρμογή [1].
  3. Επιλέγουμε να βγάλουμε φωτογραφία [2] (η άλλη επιλογή είναι να διαλέξουμε φωτογραφία από τη συλλογή μας.
  4. Αν χρειαστεί, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το φλάς [3], ή να επιλέξουμε τη λειτουργία για πολλαπλές σελίδες [4] (η λειτουργία αυτή είναι πιο περίπλοκη και δεν προτείνεται).
  5. Εστιάζουμε στη σελίδα με την άσκηση, έτσι ώστε η φωτοτυπία να γεμίζει μεγάλο μέρος της οθόνης. Όταν θα φαίνονται καθαρά τα γράμματα, βγάζουμε τη φωτογραφία [5]. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό (θολή ή κουνημένη φωτογραφία) μπορούμε να απορρίψουμε τη φωτογραφία αυτή και να ξαναδοκιμάσουμε. Για να έχετε καλό αποτέλεσμα φροντίστε να έχετε καλό φωτισμό χωρίς φλας (πχ βάλτε τη φωτοτυπία στο πάτωμα κοντά στη μπαλκονόπορτα για να εκμεταλλευτείτε το φως του ήλιου).
  6. Στο βήμα αυτό εμφανίζονται 4 κουκίδες στο περίγραμμα της σελίδας, τις οποίες μπορούμε να πιάσουμε με το δάχτυλό μας για να κόψουμε τις άκρες [6] και να αποθηκεύσουμε τη σελίδα [7].
  7. Επιλέγουμε την ποιότητα της εικόνας, βάζοντας φωτογραφία [8] και ασπρόμαυρο [9] και αποθηκεύουμε [10].
  8. Δίνουμε όνομα στο αρχείο [11] και αποθηκεύουμε [12]. Αν θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλη σελίδα, στο σημείο αυτό επιλέγουμε το εικονίδιο με τη φωτογραφική μηχανή στο κάτω μέρος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  9. Επιλέγουμε το κουμπάκι [13] για να διαμοιραστούμε το έγγραφο με email [14].
  10. Επιλέγουμε την εφαρμογή email που έχουμε ήδη διαμορφωμένη [15].
  11. Πληκτρολογούμε τη διεύθυνση του παραλήπτη [16], γράφουμε και κάποιο κείμενο, πχ “Κα Ειρήνη, σας στέλνω την άσκηση 2 …” και κάνουμε αποστολή [17].

     

       

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων