“Οι μικροί φωτογράφοι”

Η ιστορία της φωτογραφικής μηχανής:prezi

Η φωτογραφική μηχανή:prezi

Το σχολείο μας συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Τέχνη και Φυσικές Επιστήμες: Έμπνευση και Εφαρμογή», με το πρόγραμμα « οι μικροί φωτογράφοι».

Η ημερίδα   διοργανώθηκε από την Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Σπυριδούλα Σκλαβενίτη  σε συνεργασία  με το ΕΚΦΕ Ηλείας και τον υπεύθυνο Ηλία Καλογήρου.

Η  ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, στις 6 Μάη 2014, με πρωταγωνιστές τους μαθητές είκοσι δύο Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας που συνέδεσαν τις Φυσικές Επιστήμες με την Τέχνη.

 

Μαθητές της Ηλείας: «Πάντρεψαν» την Επιστήμη με την Τέχνη

Ημερίδα Μαθητικής Δημιουργίας με τη συμμετοχή 22 Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας
345 μαθητές της Ηλείας παρουσίασαν χθες στο 2ο Γυμνάσιο τις εργασίες τους

Μια πραγματικά μαθητική γιορτή, στην οποία συμμετείχαν 22 σχολεία της Ηλείας που υλοποίησαν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να συνδέσουν την Επιστήμη με τις Καλές Τέχνες, πραγματοποιήθηκε χθες στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Πύργου.

Στη διάρκεια της Ημερίδας Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Τέχνη και Φυσικές Επιστήμες: Έμπνευση και Εφαρμογή», 345 συνολικά μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν προετοιμάσει στη διάρκεια του προγράμματος, εξερευνώντας με δημιουργικότητα και φαντασία στον καλλιτεχνικό χώρο και έχοντας στη φαρέτρα τους, εργαλεία από τη φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία.

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με τη βοήθεια καθηγητών Φυσικών Επιστημών αλλά και άλλων ειδικοτήτων, με τις εφαρμογές της Επιστήμης στην Τέχνη, δημιουργώντας πρωτότυπες κατασκευές και καλλιτεχνή

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε ομιλίες σχετικές με τη διδακτική αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση, παρουσίαση των εργασιών από τους ίδιους τους μαθητές και έκθεση με έργα των μαθητών.

Στην ημερίδα, εργασίες παρουσίασαν οι μαθητές του:
1ου, 2ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου Πύργου,των Γυμνασίων Ανδραβίδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βάρδας, Βαρθολομιού, Καλλιθέας, Κρεστένων, Λάλα, Λαμπείας, Νεοχωρίου, Ν. Φιγαλείας και Πανόπουλου αλλά και του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας, 2ου ΓΕΛ Πύργου, 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, και των ΓΕΛ Βαρθολομιού, Λεχαινών, Πελοπίου, Σιμόπουλου και Λ.Τ. Λαμπείας.

(Απόσπασμα, eproini.gr)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *