Η χρήση των ΤΠΕ άλλοτε και σήμερα.

Ανήκω σε μια γενιά δασκάλων που δεν είχαμε εξοικείωση με τις Νέες Τεχνολογίες. Αυτό είναι φυσιολογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι προέρχομαι από Παιδαγωγική Ακαδημία.
Όμως η αλματώδης εξέλιξη στις νέες τεχνολογίες, οι τεράστιες δυνατότητες που δίνουν αυτές τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στους μαθητές, μας “ανάγκασαν” να επιμορφωθούμε και να αρχίσουμε να εξοικειωνόμαστε με τη χρήση των Η/Υ. Δεν είναι πάντα εύκολο όταν έχει μάθει κάποιος με έναν “πεπαλαιωμένο” τρόπο σκέψης και δράσης και με έναν αργό ρυθμό ζωής, να παρακολουθήσει και να πορευτεί με όλες αυτές τις αλλαγές που γίνονται σήμερα. Από την άλλη όμως δεν μπορείς να είσαι και μέσα στη σημερινή πραγματικότητα, αν δεν εξοικειωθείς με τις Νέες Τεχνολογίες και δεν κάνεις χρήση αυτών. Είναι τόσο διαδεδομένες και έχουν μπει τόσο πολύ μέσα στη ζωή μας που είναι αδύνατον να κάνεις ότι τις αγνοείς και να είσαι μέσα στην εκπαίδευση.
Έτσι ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες να επιμορφωνόμαστε και να μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο τις Νέες Τεχνολογίες. Είναι αλήθεια ότι και το όφελος για μας είναι τεράστιο και αξίζει τον κόπο. Και γιατί δεν είμαστε πάρα πολύ πίσω από τους νεώτερους εκπαιδευτικούς που τα γνωρίζουν πολύ καλά αυτά, αλλά και γιατί τα χρησιμοποιούμε και εμείς όσο περισσότερο μπορούμε.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.