1η δραστηριοτητα

Ονοματεπώνυμο ;Κατσαρού Παναγιώτα(ατομική)

 

Δραστηριότητα 1η :

Εκφώνηση:

 

Οι επιμορφούμενοι1 καλούνται:

Με τη βοήθεια μιας μηχανής αναζήτησης:

  • να αναζητήσουν ένα βίντεο που θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν διδακτικά στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς τους
  • να δημιουργήσουν ένα έγγραφο κειμένου (το πολύ 200 λέξεις) κάνοντας αναφορά στη διδακτική αξιοποίηση του ευρήματος. Στο αρχείο κειμένου να υπάρχει δεσμός (υπερσύνδεση) προς το βίντεο και
  • να αναρτήσουν το κείμενό τους στον «Χώρο αποστολής αρχείων ασύγχρονων δραστηριοτήτων, Μεσοδιάστημα: Συνεδρία 1 & 2» με όνομα αρχείου: S1_eponymo_onoma.d

 

 

 

Υλοποίηση 1ης Δραστηριότητας

 

https://www.youtube.com/watch?v=Mmf6WurjoWs

 

Το βίντεο αφορά το  μάθημα: Οργάνωση και διαχείριση μεταφορών, (κεφάλαιο 4ο) στην ειδικότητα Γ΄ Εφοδιαστικής .

Στο βίντεο  παρουσιάζεται η σπουδαιότητα των οδικών μεταφορών.  Τονίζονται τα πλεονεκτήματα των οδικών μεταφορών, όπως προσβασιμότητα σε οποιοδήποτε σημείο που έχει οδικό δίκτυο, μεγάλη διαθεσιμότητα φορτηγών στην αγορά (βυτιοφόρα ψυγεία, φορτηγά ειδικών μεταφορών, επικαθήμενα, συρόμενα κ.α ) και φυσικά το ότι συμπληρώνουν όλα τα άλλα είδη μεταφορών,  αεροπορική ή θαλάσσια , οι οποίες δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν  χωρίς τα  φορτηγά . Βέβαια δεν παραλείπονται  να αναφερθούν   και τα μειονεκτήματα όπως ρύπανση από τα καύσιμα, τροχαία ατυχήματα κ.α  .

Οι οδικές μεταφορές ακολουθούν κανόνες και νόμους  που καθορίζονται από το κάθε κράτος. Στο βίντεο αναφέρονται  π.χ οι επιτρεπτές  ώρες οδήγησης, επικινδυνότητα φορτίων κ.α  .

Τέλος στο βίντεο δίνονται γνώσεις γεωγραφίας  και  συμβουλές  προστασίας του περιβάλλοντος  χρήσιμες για το μάθημα μας . Eίναι διάρκειας 13 λεπτών σε δίωρο μάθημα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων